Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хорові шедеври

Капела «Думка» співатиме на Софійській площі в Києві та у храмі цариці Хатшепсут у Луксорі!
07 травня, 17:18
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Нагадаємо, в березні капела «Думка» дала перший ювілейний концерт, відкривши ним свій 2019 рік — рік 100-річчя від дня заснування легендарного колективу, наповнений великими гастролями і міжнародними проектами, різноманітними й унікальними концертами.

Так, тур Україною розпочався на початку травня храмовим та open-air концертами в Івано-Франківську. Спочатку «Думка» урочисто відкрила ІІ Всеукраїнський Великодній фестиваль хорової музики «Катедральні дзвони» концертом духовної музики в Архікатедральному й Митрополичому соборі св. Воскресіння, а потім у рамках фесту на площі Ринок дала концерт народної музики. Далі тур продовжився на батьківщині генерального директора та головного диригента капели «Думка» Євгена Савчука — в Чернівцях, де вдячні городяни навіть відкрили іменну зірку свого відомого земляка.

8 травня «Думка» в супроводі симфонічного оркестру «INSO-Львів» та під орудою голландського диригента й піаніста Раймонда Янссена виконає «Реквієм» Джузеппе Верді в концертному залі ім.Станіслава Людкевича Львівської філармонії. Також у концерті «Пам’ять & Примирення» візьмуть участь найкращі солісти нашої країни — Сергій Магера, Тетяна Вахновська, Олег Злокман, Анна Шумаріна. В листопаді цей концерт повторять у такому самому складі в Голландії.

Найближчим часом легендарну «Думку» почують і кияни 19 травня в гала-концерті українських зірок світової оперної сцени до Дня Європи. Переконатися, що цей колектив перебуває на хоровому Олімпі, як це змогли зробити слухачі Італії та Бразилії, Польщі та Мексики, Австрії та Уругваю, Швейцарії та Аргентини, Німеччини та Чилі, Голландії та США, Франції та Іспанії, Бельгії та Великої Британії, зможе кожен, хто прийде цього дня на Софійську площу. Адже вхід на цей унікальний концерт — вільний.

Восени ювілейні заходи продовжаться. 26 і 28 жовтня «Думка» співатиме в безпрецедентній постановці опери «Аїда» Дж.Верді під бадутою засновниці фестивалю LvivMozArt, головної диригентки Оперного театру Грацу Оксани Линів та за участі 150 музикантів із України в районі Західного Луксору, який також називають «Містом Мертвих». Саме тут у XV ст. до н.е. було збудовано храм для цариці-фараона Єгипту Хатшепсут — і досі ця пам’ятка архітектури захоплює подих серед просторів та скель пустелі. Для участі в цій унікальній події напередодні святкування 150-річчя видатного шедевру Джузеппе Верді, написаного на замовлення єгипетського хедива Ісмаїла Паші, до стародавнього міста приїдуть артисти Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» та Національної заслуженої академічної капели «Думка». Режисер — Міхаель Штурм, який цього сезону поставив оперу «Лоенгрін» у Львівській опері. Постановка в храмі цариці Хатшепсут у Луксорі — одна з найочікуваніших мистецьких подій цього року для всього світу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати