Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / Культура

19 серпня, 00:00

Ретро-соул Емі Вайнгаус очолює хіт-парад

Другий студійний альбом Емі Вайнгаус «Back to Black» 2006 р. випуску залишився лідером британського чарту платівок, повідомляється на офіційному сайті компанії Official Chart Company. Диск ретро-соул співачки утримує лідерство вже третій тиждень поспіль, повідомляє lenta.ru. На другому місці топ-аркуша знову опинилася співачка Адель із альбомом «21», а ось на третій позиції хіт-параду сталися зміни. Так, тиждень тому трійку лідерів платівок посідав дебютний альбом Вайнгаус «Frank», для якого таке місце в чарті стало найвищим досягненням з моменту релізу 2003 року. Проте тепер «Frank» поступився третім рядком новачкам британського хіт-параду — з «бронзи» стартував спільний диск JAY-Z і Каньє Веста «Watch The Throne».

У Чернігові виявили поховання давньоруської доби

В Антонієвих печерах археологи виявили поховання XIII — XIV століть, повідомив завідувач відділу історії печер Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Володимир Руденок. «Поховання дивні, таке враження, що це результат якоїсь катаклізми, — чи то монголо-татарського нашестя, чи іншого набігу», — припускає дослідник. — Людей поховано за християнським обрядом, але нашвидкоруч. Знайдено шість могил старих людей і дітей. Таке враження, ніби чоловіки в цей час воювали, а діти й старі люди загинули від нападу». Втім, остаточні висновки робити зарано, та й датувати поховання можна за залишками кераміки.Археологічні дослідження в Антонієвих печерах тривають. Нагадаємо, вони розпочалися з 1960-х , а з 1987 р. у печерах працює постійна археологічна експедиція.

Безсмертна жінка

Наталі Портман запропонували головну роль у фільмі «Аделайн», повідомляється на сайті The Wrap. У фільмі йтиметься про жінку, яка народилася на самісінькому початку XX століття. У результаті певних подій героїня перестає старішати. Вона проводить роки на самоті, а потім зустрічає чоловіка, заради якого готова розлучитися зі своїм безсмертям. Жанр фільму «Аделайн» — драма з елементами романтичної комедії. Бюджет проекту має становити 15 мільйонів доларів США. Нагадаємо, останніми на сьогоднішній день акторськими роботами Портман є ролі в фільмах: «Тор» і «Хоробрі перцем» . Обидві картини вийшли в прокат у квітні 2011 року. Цього року Наталі Портман удостоїлася «Оскара» в номінації «Найкраща жіноча роль першого плану». Так Американська кіноакадемія відзначила роботу акторки у фільмі Даррена Аронофски «Чорний лебідь».

Життя в ритмі танго

Міжнародний фестиваль танго відкрився в Буенос-Айресі. Він триватиме до кінця місяця, повідомляє newsru.ua з посиланням на ТСН. У рамках фестивалю відбудеться понад 150 концертів, майстер-класів, танцювальних вечорів і конференцій за участю понад 500 відомих акторів. Свої двері розчинить ярмарок товарів, які мають стосунок до танго. Увазі відвідувачів буде представлено виставку «Карлос Гардель: від людини до легенди», яку буде присвячено визнаному в усьому світі королеві танго. Однією з центральних подій свята танцю стане чемпіонат світу з танго, в якому візьме участь понад 480 танцювальних пар зі всього світу. Вони змагатимуться в двох категоріях — салонове та сценічне танго. Два фінали пройдуть 29 та 30 серпня відповідно на столичному стадіоні «Луна-парк». До речі, фестиваль та чемпіонат світу з танго проводиться в аргентинській столиці вдев’яте під патронажем уряду міста Буенос-Айреса. Окрім того, на замовлення шанувальників аргентинського танго Буенос-Айреса в столиці Аргентини незабаром відкриється крицевий пам’ятник цьому танцеві, який став одним із головних символів країни. Виступаючи на відкритті головної танцювальної події року, міністр культури аргентинської столиці Ернан Ломбарді зазначив, що «танго — це частинка самобутності Буенос-Айреса». Він нагадав, що 2009 року ЮНЕСКО оголосило аргентинське танго всесвітньою культурною спадщиною, та висловив побажання, аби в ці дні «Буенос-Айрес перетворився на одну велику милонгу», як називають тут популярні танцювальні вечори, де танцюють у тому числі й танго, передає ІТАР-ТАКС.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати