Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / Культура

28 травня, 00:00

Коти переказали серіал

Житель Канади створив відеоролик, у якому анімовані зображення котів з’являються перед глядачами в образах головних героїв популярного телесеріалу «Загублені». На думку автора кліпу, розміщеного на YouTube, за одну хвилину коти «переказують» зміст усіх шести сезонів серіалу. Першим свою розповідь починає пухнастий кіт — Джек Шеппард — лікар, який у перших серіях «Загублених» стає лідером групи пасажирів, які вижили після падіння лайнера, що розбився на загадковому острові. Потім по черзі в кадрі з’являються й інші «котячі» версії персонажів серіалу — Х’юго, Саїд, Джон Лок, Кейт, Сойєр та інші. За кілька днів із моменту появи відео «Lost re-enacted by cats» ролик переглянули понад 400 тисяч разів. Нагадаємо, серіал «Загублені» вийшов на екрани 2004 року, а днями в США вийшла остання серія телефільму.

Ніно Катамадзе стане киянкою?

Відома грузинська джазова співачка та композитор, яка написали саундтреки до фільмів «Помаранчеве небо» й «Інді», збирається переїхати на постійне місце проживання в Україну. Про це повідомив посол Грузії в Україні Григол Катамадзе, який є однофамільцем співачки й давно дружить з артисткою. Щоправда, де саме вона б хотіла влаштуватися поки що не відомо. Ніно переїде з сім’єю — чоловіком і дворічним сином Ніколозо. Як повідомляє newsru.com, співачка вирішила змінити прописку через чоловіка Давида (він хірург), якому запропонували в нашій столиці цікаву роботу (в Тбілісі в сім’ї залишається квартира, а в Батумі — приватний будинок).

Нагадаємо, що Ніно Катамадзе часто гастролює зі своєю групою Insight у різних країнах. Вона народилася в Аджарії, південній провінції Грузії. Свою професійну кар’єру Катамадзе почала 1999 року з гуртом Insight, до якого входять гітарист Гоча Качеїшвілі, бас-гітарист Уча Гугунава й ударник Давид Абуладзе. Співачка, яка виконує суміш джазу, блюзу, «етнопопу» й world music, швидко досягла популярності як на пострадянському просторі, так і в Європі. Проте неможливо зімітувати її манеру виконання, не вдається розгадати навіть мову, якою вона співає. 2006 року Ніно почала серію своїх «кольорових альбомів» із дисків Black і White, а 2007-го вийшла нова платівка Blue. У вересні очікується вихід її четвертого альбому — Red.

Життя в об’єктиві

Нещодавній VIII Міжнародний київський фотоярмарок був насичений, окрім бізнесової програми, численними мистецькими заходами. Так, Національна спілка фотохудожників України (НСФХУ) була представлена дуже широко. Майстер-класи таких іменитих фотографів, як Валерій Решетняк, Олександр Ляпін, Валерій Крей, користувалися успіхом у відвідувачів ярмарку. Пройшла виставка пам’яті Леоніда Мілевського, унікальний авторський проект «Україна з висоти пташиного польоту» трьох фотохудожників Олександра Задираки, Валерія Левіщенка та Анатолія Якименка, а також експозиція міжнародного фотоконкурсу «Панорама моєї країни». Останній зібрав роботи фотомайстрів з шести країн: Білорусі, Індії, Іспанії, Росії, США, України. Відвідувачі фотоярмарку завдяки цій виставці могли за допомогою фотомистецтва побувати в різних куточках України, а також у багатьох екзотичних місцях планети, познайомитися з ландшафтами, побутом, традиціями, культурою різних країн. Конкурс проводився в двох номінація: традиційний формат і панорамний. Особливо вражали двометрові роботи панорамного формату. Переможцями виставки стали Олександр Бурцев з Севастополя і Ярослав Тимчишин зі Львова. Серед переможців, окрім українських фотографів, є автори з Іспанії та Індії. «Панорама моєї країни» проходила під патронатом Національної спілки фотохудожників України і Міжнародного фоторуху «Образ без кордонів» («Image sans Frontiere» — ISF), повідомляє Ростислав КОНДРАТ.

Містична драма біля каміну

У сценічну подорож XIX століттям запросять глядачів артисти київського театру «Колесо», які репрезентують виставу «Фатальний флірт» за п’єсою Артура Шніцлера. Ця робота стане п’ятим спільним проектом Австрійського культурного форуму та театру «Колесо». (Нагадаємо, попередніми були: «Каспар» та «Скандал з публікою» за п’єсами Петера Хандке, «Колишні справи» за п’єсою Йоганна Нестроя та «Жінки Моцарта» Фелікса Міттерера). Нову виставу ставить художній керівник «Колеса» Ірина Кліщевська. За словами режисера, «Фатальний флірт» відкриє нашим сучасникам не тільки маловідому п’єсу видатного австрійця, в постановці якої неперевершено грала легендарна Марія Заньковецька, а й подарує прихильникам «Колеса» новий театральний простір — камінну залу (нова сцена — третій сценічний майданчик камерного театру). Переклад п’єси Б. Грінченка, у виставі грають: Аліна Проценко, Ольга Васинюк, Марія Грунічева, Денис Драчевський, Андрій Лелюх, Олег Коваленко, Олександр Бірюков та інші. Прем’єрні покази відбудуться 3—6, 29 та 30 червня, повідомляє Ільїна ГЕНСИЦЬКА.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати