Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лондонці аплодують українцям

Стрічка «Моя бабуся Фані Каплан» перемогла на міжнародному кінофестивалі
22 листопада, 10:29
МИРОСЛАВ СЛАБОШПИЦЬКИЙ І КАТЕРИНА МОЛЧАНОВА У ФІЛЬМІ «МОЯ БАБУСЯ ФАНІ КАПЛАН» / ФОТО З САЙТА UKRKINO.COM.UA

Сценарист і продюсер фільму Дмитро Томашпольський, режисер — Альона Дем’яненко. В основі картини — журналістське розслідування, яке відбувається в наші дні. В паризькому передмісті Сент-Женев’єв Де Буа в Руському домі доживає останні дні старий, який володіє щоденником своєї бабці — Фані Каплан. Із цього щоденника київська журналістка Марина дізнається пронизливу історію «сліпого» кохання Фані Каплан до Віктора Гарського, який двічі використовував Фейгу (Фані Каплан) у своїх політичних іграх...

Головну роль зіграла актриса Катерина Молчанова. Нагадаємо, пісня Джамали «Обещание» стала саундтреком до фільму. Вперше картину «Моя бабуся Фані Каплан» показали на Одеському міжнародному кінофестивалі 2016 року. Журі відзначило нагородою акторську роботу Мирослава Слабошпицького, який зіграв роль Дмитра Ульянова. Також на початку листопада цей фільм було представлено на МКФ у Котбусі (Німеччина) в секції «Спектр» (Spectrum). І от ще одна нагорода українських кінематографістів — на фестивалі в Лондоні вони здобули приз у номінації «Найкращий іноземний фільм». Про це йдеться на сторінці фільму у Facebook. Міжнародний кінофестиваль у Крістел Пелесі (Crystal Palace International Film Festival) було засновано у 2009-му. Він проводиться у районі Крістел Пелес у південному Лондоні, повідомляє сайт Національної спілки кінематографістів.

«Круто і шалено весело! Приз за «Найкращий іноземний фільм» London Crystal Palace International Film Festival отримала картина «Моя бабуся Фані Каплан», — написали у повідомленні.

До речі, в українських кінотеатрах ця історична драма з’явиться 8 грудня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати