Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Мовою серця»

8-10 вересня в Івано-Франківську пройшов Всеукраїнський фестиваль любовної лірики та авторської пісні про кохання
11 вересня, 18:06
ОРГАНІЗАТОРИ ФЕСТИВАЛЮ - ПОДРУЖЖЯ РОМАН ТА ОЛЬГА БОЙЧУКИ

Поспілкуватися цією дивовижною мовою приїхали митці поетичного і пісенного слова з 22-х областей України, які змагалися за першість у номінаціях «Сила чоловічого поетичного слова», «Чуттєва жіноча поезія», «Авторська пісня про кохання» та «Поетичні батли».

Ознайомившись з надісланими поетичними добірками та музичними творами, а також прослухавши виступи учасників зі сцени, журі фестивалю визначило зрештою переможців. Номінантами у номінації «Сила поетичного чоловічого слова» стали Віктор Крупка (Вінниця), Михайло Нечитайло (Київська обл.), Михайло Пасічник (Житомирська обл.), Михайло Жайвор (Житомир) і Максим Рязанцев (Вінницька обл.). Переможцями у даній номінацій були оголошені Михайло Невідомський (Київ), Сергій Пікарось (Львів) та Олександр Яворський (Івано-Франківська обл.).

У номінації «Чуттєва жіноча поезія» номінантами стали Надія Капінос (Львів), Оксана Шевців-Мазур (Львів), Марія Старук (Львівська обл.), Олександра Комісарова (м. Рівне), Іванна Стеф’юк (м. Чернівці), а кращими були визнані поетичні добірки Наталії Банецької (Івано-Франківськ), Іванни Юрків (Івано-Франківськ) і Наталії Мраки Рівненська обл.).

У жанрі авторської пісні про кохання названі кращими твори Валентини Люлич (м. Рівне), Максима Пилипенка (Черкаська обл.) і Віталія Кобзаря (Київська обл.).

На творчому майданчику «Поетичних батлів» в ході напруженого змагання публіка визначила аж чотирьох переможців. Ними стали Богдан Кирста (Івано-Франківськ) і Володимир Олівець (Київська обл.), які розділили перше місце, а також Ірина Бова (Київська обл.) і Мар’яна Сурмачевська (Івано-Франківськ), посівши відповідно друге і третє місця.

В рамках фестивалю відбулися презентації нових видань і творчі зустрічі з авторами, поетичні перфоманси і різноманітні мистецькі події, якими була надзвичайно насичена фестивальна програма. Зокрема організаторами мистецького форуму було презентовано антологію «Літ.Ліхтар.ІФ», до якої ввійшли твори, присвячені Івано-Франківську. Пройшла також низка інших презентацій –  роману Олександри Малаш «Любові багато не буває», книги еротичних поезій Антоніни Спірідончевої «Афродита», книги О. Юріна та Л. Петляк «Де живуть музи».

Яскравими фестивальними подіями стали і творча зустріч з відомим поетом Дмитром Лазуткіним, і концертна програма української співачки з Криму Юлії Качули, і вистава «Дон Жуан із Коломиї» за повістю Л. фон Захер-Мазоха у постановці «FRANKO-театру» і, звісно, безпосереднє спілкування «мовою серця» та творчі знайомства митців з різних регіонів України.

Безумовно, надзвичайно символічним є й те, що організаторами цього чарівного фестивалю з концепцією любові є прекрасна мистецька подружня пара Роман і Ольга Бойчуки, яким вдалося створити справжнє свято спілкування мовою серця. Даний фестиваль, який відбувся за сприяння обласної «Просвіти» та Благодійного фонду «Новий Івано-Франківськ», пройшов удруге. До речі, Олексій Юрін і Ліна Петляк, які познайомились на минулорічному фестивалі, поєдналися в творчий тандем і вже цьогоріч представили шанувальникам «мови серця» своє спільне бачення, викладене у книзі «Де живуть музи». І це є, напевно, добрий знак.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати