Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Музика об’єднує

1 липня у Національній опері відбудеться концерт, присвячений початку головування Італії в Раді Європейського Союзу
26 червня, 11:26
ОДИН ІЗ УЧАСНИКІВ КОНЦЕРТУ GALA ITALIA — ВИДАТНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ БАС СЕРГІЙ МАГЕРА / ФОТО З АРХІВУ «Дня»

У програмі братимуть участь зірки світової сцени: скрипалька Франческа Дего, Людмила Монастирська (сопрано), Анжеліна Швачка (мецо-сопрано), саксофоніст Гаетано Ді Бакко, Сергій Магера (бас) і хористи Національної опери України у супроводі Академічного симфонічного оркестру Національної філармонії під орудою маестро Франческо Марія Коломбо.

Символічно, що фінальним акордом вечора стане виконання «Оди до радості» Бетховена на слова Шиллера, яка нині є офіційним гімном ЄС.

— Один з основоположників сучасної Європи Жан Моне колись сказав, що якби можна було розпочати процес об’єднання Європи з чистого аркуша, він почав би його не з вугілля та сталі, а з культури! Перший голова Європейського об’єднання вугілля та сталі чудово усвідомлював, що культура є ключовою ланкою інтеграції та зближення націй. Передусім, це стосується музики, яка за визначенням є універсальною мовою, а отже, й італійської музичної спадщини, яку й досі люблять та якою захоплюються в усьому світі, — наголосив Нікола Франко БАЛЛОНІ, директор Італійського інституту культури в Україні. — Для гала-концерту, що відкриває в Україні Семестр головування Італії в ЄС та розпочинає насичену програму святкових культурних заходів, ми обрали універсальну мову музики, непідвладну часу та кордонам, яка об’єднує народи, сприяє діалогу, будує мости та водночас дає змогу самовиразитися. Я пишаюся тим, що сьогодні культурна дипломатія є одним з ключових інструментів зовнішньої політики Італії, її візитівкою, представленою традиціями, історією та культурою.

— Концерт Gala Italia, має за мету якнайкраще представити імідж Італії та її культурні традиції як дороговказ для діяльності, що моя країна покликана здійснювати в рамках Семестру головування в ЄС, — сказав «Дню» Фабріціо РОМАНО, посол Італії в Україні. — Цей Семестр відкривається у складний момент для Італії, для України і для Європи. Але водночас він надає надзвичайних можливостей для подальшого поглиблення наших взаємин та для спільної відповіді на політичні, економічні й соціальні виклики, які будуть у центрі уваги під час італійського головування, в ім’я спільних цінностей, що об’єднують усіх членів європейської родини, та необхідної глобальної проекції Європейського Союзу. Сподіваюся, що головування Італії зможе дати новий поштовх розвитку відносин між Італією, Європейським Союзом та Україною.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати