Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На 10 днів Кіровоград став містом музики

16 лютого, 15:13

Великим концертом за участю двох оркестрів — Симфонічного (художній керівник, директор училища Лариса Голіусова) й Камерного (художній керівник Наталя Хілобокова) Кіровоградського музичного училища розпочався І Всеукраїнський фестиваль-конкурс юних виконавців на оркестрових струнних інструментах ім. Юрія Хілобокова (1925—1996).

Юрій Павлович був відомим скрипалем, диригентом, працював завучем і директором училища. Він випускник Одеської консерваторії, фактично фундатор класу скрипки. Створив Симфонічний оркестр із студентів та викладачів, яким керував багато років, також започаткував Камерний оркестр обласної філармонії «Концертіно» (другий в Україні після Київського), з яким багато гастролював.

Справу батька підхопили його дочки: Наталя — теж скрипалька, старший викладач училища і Тетяна — піаністка, викладач музичної школи та директор Меморіального музею Генріха Нейгауза, які й започаткували три роки тому щорічний фестиваль пам’яті батька. Нині долучився ще і конкурс, на який надійшло майже 100 заявок від учнів-струнників музичних шкіл і студентів училищ (від восьми до 18 років) із різних областей України. Журі очолив колишній учень Ю.Хілобокова, нині професор Львівської музичної академії Юрій Соколовський. У рамках фесту відбудуться концерти, творчі зустрічі та майстер-класи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати