Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Бродвеї поставлять мюзикл про Україну

«Пунктирна лінія» Ернеста Дерябіна
09 листопада, 11:45
ФОТО З САЙТА AFISHA.TOCHKA.NET

22-річний композитор і випускник Берклі, Ернест Дерябін написав перший мюзикл про Україну, який буде поставлено на Бродвеї. У «Пунктирній лінії» автор проводить аналогію з лініями на чекістських паперах, на яких підписували смертні вироки за часів війни. Із відомого твору Миколи Хвильового «Я романтика» Ернест взяв лише кінцівку — український чекіст убиває свою матір задля ідей комунізму, решта сюжету — його вигадка. Але, як зізнався сам автор, всі історичні події того часу були враховані, повідомляє i-pro.kiev.ua.

«Я хочу познайомити Бродвей з Україною, з її культурою та історією, але крізь призму звичайних, іноді смішних ба навіть легковажних персонажів, один з яких криваво й безповоротно збився зі шляху», — аргументує свою ідею композитор.

Новий твір уже встигли оцінити експерти. Наприклад, Адам Гетель назвав твір одним із найперспективніших та найсвіжіших мюзиклів, з якими йому коли-небудь доводилося знайомитися. Сюзан Роджерс, друг і вчитель Ернеста в Берклі, відзначила музичну креативність і загальну інноваційність. Професор по музичному театру Майкл Вартофскі, найвідоміший автор мюзиклів та композитор, навіть допомагав на початковому етапі.

Ернест Дерябін народився й виріс в Україні, все життя присвятив музиці, беручи участь у різних українських та міжнародних конкурсах. 2012 року поступив у Берклі й навчався одночасно за трьома спеціальностями: «музична продукція та інженерія», «музичний бізнес / менеджмент» та «композиторство і написання сценаріїв для музичного театру». На навчання в такому престижному закладі талановитий юнак навіть виграв грант — частину коштів на навчання надала американська сторона.

Паралельно з роботою над мюзиклом Ернест сконцентрований на своєму дуеті He & He з Еріком Годеттом, гітаристом і випускником Бостонської консерваторії. Хлопці пишуть акустичний поп, інді-рок і фолк-поп, які грають у різних барах та ресторанах, ба навіть в українській церкві в Бостоні. В їхньому репертуарі постійно з’являються нові пісні з українськими мотивами.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати