Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Переосмислення традицій

Український скульптор Юрій Мусатов став членом International Academy of Ceramics — IAC
10 жовтня, 15:30
ФОТО З САЙТА ARTSLOOKER.COM

Нагадаємо, Міжнародна академія кераміки була заснована 1952 р. із метою об’єднання керамістів, гончарів, дизайнерів, колекціонерів, галеристів, реставраторів і кураторів з усього світу та ініціювання комунікації між ними. Сьогодні це єдина міжнародна організація для професіоналів у сфері керамічного мистецтва.

— Я дізнався про існування IAC 15 років тому і одразу поставив перед собою мету долучитись до цієї престижної організації, — розповідає i-pro.kiev.ua Юрій МУСАТОВ. — Бути обраним Міжнародною академією кераміки підтверджує найвищий рівень майстерності та досягнень. Це дає можливість бути частиною міжнародної спільноти і брати участь у пропаганді керамічного мистецтва. Для мене велика честь представляти Україну в International Academy of Ceramics. Я вважаю, це перший крок на шляху до інтеграції українського керамічного мистецтва у світовий контекст».

Цього року експертна комісія Міжнародної академії кераміки відібрала 145 керамістів з різних країн. Мусатов став першим і поки що єдиним митцем з України, який був удостоєний членства IAC!

Юрій Мусатов закінчив Львівську національну академію мистецтв. Він є постійним учасником міжнародних резиденцій та переможцем низки стипендіальних програм і конкурсів. Минулого року протягом кількох місяців Юрій працював у китайському місті Фупінг, де нещодавно відкрився Музей української і турецької кераміки. Наразі роботи  митця зберігаються у приватних та музейних колекціях України, Польщі, Німеччини, США, Португалії, Іспанії, Словенії, Латвії, Туреччини, Китаю та Кореї.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати