Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Почуй справжнє

12 вересня гала-концертом наживо Київська опера відкриває 39-й театральний сезон
09 вересня, 09:18

За словами Петра Качанова, директора-художнього керівника  Київської опери, «вперше від початку локдауну, спричиненого світовою пандемією COVID-19, глядачі матимуть можливість почути яскраві оперні номери у звичному середовищі нашої театральної зали, адже живе виконання не замінити нічим! Саме тому гаслом відкриття 39-го сезону Київської опери став тег #почуй_справжнє. Таке гасло наголошує на можливості слухати улюблену музику наживо, а також фокусує увагу на видатних творах, що стали безсмертною класикою».

Нагадаємо, під час карантину митці виступали на балконі Київської опери і ті концерти викликали захват у публіки, а нині, дотримуючись санітарних норм, запрошують глядачів до  театрального  залу.

Особливістю гала-вечора «Шедеври світової музики» стануть виступи запрошених солістів провідних оперних театрів світу (Metropolitan Opera, Teatro alla Scala, Opйra national de Paris, Teatro la Monnaie, Covent Garden), переможців престижних конкурсів «Operalia» та «BBC Cardiff Singer of the World».

— Пандемія COVID-19 стала справжнім викликом не лише для Київської опери, а й для цілої сфери культури. Утім, ми адаптуємось до нових умов: коригуємо репертуар задля залучення меншої кількості учасників, забезпечуємо дистанцію при розсадці глядачів у залі, знаходимо нові формати для спілкування з глядачами, як-от концерти з балкону театру та проєкт «Якщо ти не йдеш у театр                — театр приходить до тебе». Ми віримо в те, що все буде добре, і саме з такою вірою відкриваємо наш 39-й театральний сезон», — зазначає Петро Качанов.

У святковому концерті також візьмуть участь солісти Київської опери: Андрій Гонюков, Анна Зарецька, Олександр Киреєв, Сергій Макієнко, Дар’я Миколенко, Анастасія Поліщук, Алла Пригара, Катерина Стращенко, Ольга Фомічова та Дмитро Фощанка, а також запрошені зіркові зірки — Андрій Бондаренко, Валентин Дитюк, Ольга Кульчинська, Тарас Штонда, які  виступатимуть  у супроводі Симфонічного оркестру під орудою головного диригента театру Віктора Плоскіни, (за диригентський пульт також стануть маестро — Володимир Кожухар, Сергій Голубничий, Євген Воронко та Ділявер Осман).

А першою прем’єрою сезону стане опера «Ромео і Джульєтта» Шарля Гуно — в українській версії (переклад Анни Волинської), диригент  Василь Василенко, режисера і сценографія Олександри Зіберт, хормейстер Анжела Масленнікова, балетмейстер Вікторія Петрова, а головні партії, по черзі, виконуватимуть солісти: Дар’я Миколенко і  Юлія Засімова (Джульєтта) та Анатолій Погребний і Дмитро Фощанка (Ромео). Це буде постановка позачасового простору і сучасний погляд на класику.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати