Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Помер Андрій Мягков

Земний шлях популярного актору театру і кіно скінчився
18 лютого, 12:08

Андрій Васильович помер  на 83-му році життя. Про це повідомила прес-служба МХТ імені Чехова. Попередньою причиною смерті вважається гостра серцева недостатність, пише Telegram-канал «112».

«Художній театр глибоко сумує і висловлює співчуття Анастасії Валентинівні Вознесенської (дружина Мягкова), близьким Андрія Васильовича, його учням і всім шанувальникам його таланту…», - йдеться в повідомленні театру.

«Драма велика, втрата дуже велика. Дуже шкода Андрія. І гра його залишилася, він багато знімався в кіно, і часто це показують. На екрані він прекрасний, дуже переконливий. Так, він великий внесок вніс в те враження, яке глядачі отримують від кіно, від театру. І значна частина цих надходжень залишається, може бути, в цьому наша розрада », - цитує rbc слова актора Авангарда ЛЕОНТЬЄВА.

 Андрій Мягков народився в Ленінграді у 1938 році. У старших класах школи захопився театром, Школу-студію МХАТ закінчив в 1965 році, після чого був прийнятий в трупу театру «Современник», а в 1977 році перейшов в МХАТ. Після розколу театру в 1987 році актор залишився з Олегом Єфремовим - у МХТ ім. А. П. Чехова.

Першою серйозною роллю Мягкова став образ Альоші Карамазова в картині Івана Пир'єва «Брати Карамазови». У 1975 році на екрани вийшов фільм Ельдара Рязанова «Іронія долі, або З легким паром», де актор зіграв Євгена Лукашина.  Ця картина була показана по  телебаченню 1 січня 1976 року і полонила глядачів. А потім  показ фільму  навіть став новорічною традицією на ТБ. У наступному році був знятий "Службовий роман", який став лідером прокату 1978 року. Партнеркою Мягкова по картниі стала Аліса Фрейндліх, нагадує bbc. Після виходу трьохсерійного художнього телевізійний фільм "Дні Турбіних" за п'єсою Булгакова, в якому виконував роль Олексія Турбіна, у Андрія Васильовича ще більше стало прихильників.

У число найпопулярніших фільмом за участю Андрія Мягкова також входять картини «Гараж», «Гонки по вертикалі», «Жорстокий романс»…

Андрій Васильович мав хобі – писав книжки. Він  автор трьох детективних романів, які написав, за його визнанням, «лише тому, що дружині не вистачає цікавої літератури». Сценарист Олександр Бородянський зняв за книгою Мягкова серіал, вийшла трилогія його детективів «Сивий мерин» .

Мягков також захоплювався портретним живописом. Для одного і вчителя Олега Єфремова написав картину «Портрет Олега Єфремова» . Написав портрети Михайла Горбачова і Галини Волчек.

 В останні роки Андрій Васильович вів відокремлений спосіб життя, практично не даючи інтерв'ю…

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати