Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про Чорнобильську катастрофу нагадають у Берліні

Стрічка Олександра Міндадзе «У суботу» потрапила на конкурс Берлінського кінофестивалю
29 грудня, 00:00

Форум відбудеться з 10 по 20 лютого. У новій картині про чорнобильську трагедію Міндадзе розповість про поведінку людини в найбільш екстремальних ситуаціях. Хоча офіційно конкурсна програма Берлінського кінофестивалю ще не оголошена, проте участь фільму Міндадзе в конкурсі gzt.ru підтвердило джерело, близьке до фестивального кола. За сюжетом картини, герой стає мимовільним свідком аварії на Чорнобильській АЕС. Довідавшись в числі перших всю правду, він постає перед вибором: врятувати людей або виконати наказ і не сіяти паніки. У своєму другому режисерському кінопроекті Міндадзе продовжує досліджувати пограничний стан людини під час катастроф.

— Як завжди це буває у Міндадзе, у фільмі показана катастрофа й особливий стан людини в цій екстремальній ситуації, — розповів продюсер фільму Олександр Роднянський. — Катастрофа примушує героя проявити себе абсолютно незвичайним чином, із самих крайніх сторін. На відміну від «Відриву», новий фільм Міндадзе — лінійна історія, розказана героєм, який не виходить із кадру, відразу після аварії.

Головну роль у фільмі грає Антон Шагін (він запам’ятався глядачам по ролі Мелса в стрічці «Стиляги»). Оператором «В суботу» виступив Олег Муту, який зняв головного лауреата Канського кінофестивалю 2007 року «4 місяці, 3 тижні і 2 дні».

Нагадаємо, за свою кар’єру Олександр Міндадзе написав понад 20 сценаріїв, більшість із яких поставив режисер Вадим Абдрашитов. Фільми Міндадзе не раз входили в програми різних кінофестивалів. У 2003 році на «Кінотаврі» була показана картина «Магнітні бурі», а в 2009 — «Міннесота». У 2007 році Міндадзе по своєму ж сценарію зняв свій перший режисерський проект — «Відрив». «У суботу» — друга режисерська робота сценариста.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати