Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Профі широкого діапазону»

25 березня 55-річний ювілей буде святкувати відомий режисер театру і кіно Олексій Лісовець
24 березня, 11:38
ОЛЕКСІЙ ЛІСОВЕЦЬ

Випускник одного з перших наборів режисерської майстерні Е.М.Митницького, сьогодні Олексій Лісовець — визнаний майстер: один з провідних театральних режисерів України, тричі лауреат театральної премії «Київська пектораль» за «Кращу драматичну виставу» та «Кращу режисерську роботу».

Символічно, що подарунком глядачам і самому іменинникові стане прем’єра вже 20-ї постановки О.Лісовця на сцені рідного Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра — притча за п’єсою А.Кассона «Дикун», яка відбудеться в Міжнародний день театру — 27 березня.

З 1988 року Олексій Іванович працює в Театрі драми і комедії. Він ставив вистави в Донецьку, Миколаєві, Одесі та Києві. Нині в послужному списку режисера 27 вистав. Серед робіт на сцені Театру драми і комедії «Без... кінечна подорож», «Білий джаз Кароліни Ешлі», «Полонений королеви», «Рогоносець», «Вічний чоловік», «Сільвія», «Корсиканка», «Торговці гумою», «Куди подує вітер», «Ромео і Джульєтта», «Не все котові масниця», «Опіскін. Фома!» та ін.

— Олексій — людина універсальна. У широкому сенсі слова, — говорить його вчитель Едуард МИТНИЦЬКИЙ. — Гуманітарій і технократ. Ерудит-інтелектуал. Масштабно мислить і трепетно відчуває. Профі широкого діапазону. Людина відповідальна. З категорії людей, з якими можна йти в розвідку!

Головне в театрі для нього — робота з актором! Знає: спектакль — мікрохірургія сенсу та вимуштруваний актор, який відповідає за результат у тандемі з режисером. Олексій знайшов свій індивідуальний театр, властивий його органіці. Ґрунт цього театру — «радикальний» реалізм.

Кодекс порядності — його фірмовий знак. Не дозволить собі втратити гідність людини, громадянина, професіонала ні сумнівним вчинком, ні невиконаною обіцянкою. Він створює доброзичливу атмосферу в театрі.

Олексій знає, в чому сенс його покликання, в чому сенс його життя — в театрі, в мистецтві, в професії. Особистість»!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати