Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Розшукуваний та бажаний

21 червня, 00:00

Документальний фільм, присвячений відомому режисеру, творцю прекрасного «Піаніста» Роману Поланські, викликав обурення у представників Лос-Анджелеського суду, пише pravda.ru. На їхню думку, деякі факти в стрічці не відповідають дійсності. «Ми змінили слова у кінцівці фільму, щоб вони відображали події, які суд повідомив нам лише наприкінці минулого тижня», — говорять співробітники телеканалу HBO, який готує прем’єрний показ фільму.

У фільмі Марини Зенович «Роман Поланські: розшукуваний та бажаний» розповідається про судовий процес 1978 року над режисером, якому були пред’явлені обвинувачення по шести пунктах, у тому числі спокушання та згвалтування 13-річної дівчинки. Творці картини подали певну інформацію некоректним чином, начебто у 1997 року Роману Поланські, який ховається у Франції, було дозволено повернутися в Сполучені Штати та вдасться уникнути тюремного ув’язнення, якщо судовий розгляд буде продемонстровано по телебаченню.

Однак, за заявою Верховного суду Лос-Анджелесу «інформація у фільмі є повністю вигаданою та не заснованою на реальних фактах». У виправленому варіанті говориться: «Суддя настояв на тому, що слухання має бути публічним, а процес буде відкритим для журналістів. Побоюючись, що його будуть показувати по телебаченню, Поланські відмовився».

Перебуваючи в бігах, Роман Поланські навіть не зміг бути присутнім у 2003 році на церемонії вручення премії «Оскар» — його фільм «Піаніст» був удостоєний відразу трьох нагород: «Кращий режисер», «Кращий актор» та «Кращий сценарій». Крім того, картина отримала сім призів Французької кіноакадемії Сезар, два — Британської кіноакадемії BAFTA, чотири — Національної асоціації Кінокритик США, приз Іспанської кіноакадемії GOYA та «Золоту пальмову гілку» Канського кінофестивалю на додачу. Режисер побоювався, що його арештують на в’їзді до країни.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати