Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шедеври... вдома

Музеї відкривають свої таємниці — віртуально
16 квітня, 10:14
ЛОНДОНСЬКА НАЦІОНАЛЬНА ГАЛЕРЕЯ — МУЗЕЙ В ЛОНДОНІ, ЩО МІСТИТЬ ПОНАД 2300 ПОЛОТЕН ЗАХІДНОЄВРОПЕЙСЬКОГО ЖИВОПИСУ XIII — ПОЧАТКУ XX СТОЛІТТЯ. ОДИН З НАЙВИЗНАЧНІШИХ ХУДОЖНІХ МУЗЕЇВ ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ / ФОТО РЕЙТЕР

Найбільші скарби людства заховані під пилом і товстим склом. Певна річ, нове покоління не горить бажанням зрозуміти загадки минулого та долучатися до мистецтва. Тому найбільш прогресивні музеї світу створили інтерактивну версію своїх залів. Тепер ви з дітьми можете відвідати музей, використовуючи звичні для них новітні технології. А WoMo підкаже посилання на найкращі віртуальні музеї світу

ЛУВР

Мистецтво, історія, подорожі та пригоди — в першому за відвідуваністю музеї можна знайти місце до душі. Саме приміщення Лувру — осередок культурної спадщини людства, адже раніше це був дім французьких монархів. Ви зможете повністю зануритися в атмосферу та прогулятися поверхами цієї величної споруди. На жаль, на віртуальній екскурсії доступні не всі зали.

Де дивитися: louvre.fr

МУЗЕЇ ВАТИКАНУ

Головний католицький музей світу. Духовний і культурний центр. Неможливо передати у відеозаписі чи на світлині всієї краси та величі цього місця. Проте Ватикан відхиляє завісу таємниць і впускає до своїх скарбниць. У віртуальному турі представлена Капела Сікстинська,  якою ви зможете мандрувати, розглянувши всі елементи оздоби та фресок, а також інші зали музею. Їх ви зможете оглянути лише за допомогою світлин і описів.

Де дивитися: vatican.va

БРИТАНСЬКА НАЦІОНАЛЬНА ГАЛЕРЕЯ

Національна Галерея стала героєм багатьох британських фільмів. Вона зберігає в своїх залах дивовижні шедеври західноєвропейського живопису XIII — початку XX сторіччя. Коштовні камені в її короні — картини Тиціана, Рубенса, Лоренна, Тернера та багатьох інших. Ваші діти зможуть ознайомитися не лише з предметами мистецтва, але і з величною спорудою музею.

Де дивитися: nationalgallery.org.uk

ТЕАТР-МУЗЕЙ ДАЛІ

Що можна чекати від генія-сюрреаліста? Його музей, до створення якого він сам доклав руку, воістину витвір мистецтва. Заплутані лабіринти, тераси та сцени — завдяки інтерактивній версії ви зможете спостерігати лише невелику частку всього багатства. Музей сподобається всім, адже з Сальвадором Далі не занудьгуєш.

Де дивитися: salvador-dali.org

НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЗЕЙ ПРИРОДНИЧОЇ ІСТОРІЇ У ВАШИНГТОНІ

У музеї зберігається понад 126 млн зразків рослин, тварин, копалин, мінералів, порід, метеоритів, а також археологічних і культурних артефактів. Мандруючи ним, ви зможете побувати в залі динозаврів, оглянути алмаз Хоупа, найзнаменитіший коштовний камінь Нового Світу, та й сама споруда музею варта того, щоб її відвідати.

Де дивитися: mnh.si.edu

КОЛЕКЦІЯ ФРІКА В НЬЮ-ЙОРКУ

Колекція Фріка перекликається з Третьяковською галереєю: це так само величезні приватні зібрання людини, яка вирішила, що мистецтво повинне належати світу. Полотна Вермера, Гойї, Ван Дейка, Тиціана, Ель Греко та багатьох інших західноєвропейських художників. Зауважують, що цей музей хороший не лише експозицією, але й атмосферою.

Де дивитися: frick.org

НАЦІОНАЛЬНА ГАЛЕРЕЯ МИСТЕЦТВА У ВАШИНГТОНІ

Національна галерея мистецтва відома одним із найкращих зібрань у світі. Тут експонуються картини, скульптури, предмети інтер’єру американських і європейських майстрів. У західній будівлі музею зібрані роботи від середньовіччя до кінця  ХІХ століття. Там ви побачите шедеври Вермера, Рембрандта, Моне, Ван Гога, Леонардо да Вінчі. А східна будівля зберігає витвори сучасного мистецтва — Пікассо, Матісса, Уорхола.

Де дивитися: nga.gov

МУЗЕЙ МАДАМ ТЮССО

Подивитися зблизька на відому особу звичайним людям було цікаво завжди. Цю схильність дуже вдало перетворила на прибутковий бізнес мадам Тюссо ще 200 років тому. Тепер же честю, не меншою ніж іменна зірка на Алеї зірок, вважається наявність власного двійника в цьому знаменитому музеї.

Де дивитися: sphericalimages.com

БІЛИЙ ДІМ

Чи не найзнаменитіша споруда США, дім і робоче місце американських президентів, найпопулярніше місце щодо відвідуваності у Вашингтоні. Білий дім відхиляє завісу таємниць і пускає в деякі свої кімнати глядачів. Це один із перших віртуальних музеїв, тому тут немає красивих і зручних інтерактивних кімнат. Проте ви зможете відвідати баскетбольний майданчик, тенісний корт, галявину для гольфу, басейн, кінотеатр, бігову доріжку та залу для боулінгу. На жаль, знаменитий круглий кабінет до віртуального туру не входить.

Де дивитися: whitehousemuseum.org

МУЗЕЙ ГАЛІЛЕО

«І все-таки вона обертається!» Музей, присвячений пам’яті великого бунтівника свого часу — фізикові Галілео Галілею. В його кімнатах можна натрапити не лише на предмети, створені чи пов’язані з життям ученого, але це також науковий музей, у якому ви зможете простежити шлях розвитку звичних для нас речей. Це цілий атракціон, який розташований у палаці XII століття.

Де дивитися: catalogue.museogalileo.it

GOOGLE ART PROJECT

Google Art Project — це найбільша інтернет-платформа, за допомогою якої ви маєте доступ до найбільших витворів мистецтва. Проект  запустили в лютому 2011 року. Спочатку його підтримало лише 17 музеїв, але на сьогодні приєдналося понад 184 музеї світу. І якщо з тієї чи іншої причини немає можливості оглянути шедеври наживо, наш технологічний світ, що невпинно розвивається, відкриває якнайширші можливості для людства.

Де дивитися: google.com

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати