Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сімейні... війни

16 і 17 вересня «Різня» — перша прем’єра сезону в Молодому театрі
15 вересня, 11:36
ФОТО ВІОЛИ СОКОЛАН

У виставі «Різня», яку поставила талановитий режисер Влада Бєлозоренко за п’єсою «Бог різанини» відомої французької письменниці Ясміни Рези (український переклад — Івана Рябчія), глядачі побачать двох українських зірок — Римму Зюбіну та Ірму Вітовську. Саме участь цих двох прим Молодого театру забезпечує величезний глядацький інтерес до спектаклю, бо своєю майстерністю і харизмою актриси зачаровують, а на публіку чекає психологічний двобій героїнь — Веронік (Р. Зюбіна) та Аннетт (І. Вітовська).

За сюжетом, хлопчик назвав однокласника донощиком, а той у відповідь заїхав йому по фізіономії й вибив кілька зубів... Діти навіть уявити не могли, у що переростуть їхні пустощі. Так-от, одні батьки приходять до других, щоби прояснити деталі інциденту і домовитися про моральну компенсацію. Ці сімейні пари належать до різних прошарків суспільства — буржуа, які косять під богему, і середній клас, який заробив грошей і уявляє, що стрибнув на сходинку вище. Світська бесіда дорослих, розмова про виховання молодшого покоління поступово переростає у скандал, і починається така словесна різанина, яка зачіпає різноманітні теми — від гомофобії до нацизму... і це переростає у справжню війну між сім’ями. Кожен прагне довести свою правоту, вважаючи, що поступитися — означає програти.

Хоч дія вистави відбувається лише в чотирьох стінах квартири (сценографія Володимира Карашевського), але глядачів тримають у напруженості до фінальної миті діалогу героїв. У постановці партнерами Вітовської та Зюбіної виступлять актори Анатолій Сомик та Олександр Ромашко.

До речі, кіномани зможуть згадати також стрічку Романа Поланського, який здобув премію «Сезар», де знялися знамениті Джоді Фостер, Кейт Вінслет, Джон Райлі та Крістоф Вальц, і порівняти, наскільки переконливо у виставі «Різня» Молодого театру вийдуть із словесних баталій наші київські майстри.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати