Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Німеччині відкрили Байройтський фестиваль

31 липня, 10:21

Його центральною подією стане прем’єра тетралогії «Кільце нібелунга» Ріхарда Вагнера, 200-ліття якого відзначається цього року, пише gazeta.ru. Цього року прозвучать три старі постановки: «Лоенгрін» Ханса Нойєнфельса та Андріса Нельсонса, «Тангейзер» Себастіана Баумгартена та «Летючий голландець», яким диригуватиме улюбленець німецької публіки Крістіан Тілеманн. Саме «Голландець» прозвучить у день відкриття. За пульт фестивального оркестру (Orchester der Bayreuther Festspiele) під час виконання наймасштабнішого твору оперної музики — тетралогії «Кільце нібелунга» — стане росіянин з австрійським паспортом Кирило Петренко.

Режисер Франк Касторф, який вважався в НДР «осквернителем класики» і критиком режиму; постать, яку ще півстоліття тому уявити собі в Байройті було б неможливо. Не в подробицях, але все-таки досить добре відома його концепція «Кільця». Час і місце дії — сучасний світ, головною рисою якого режисер бачить нафтову залежність. Кожна з опер має свій географічний простір: Техас («Золото Рейну»), Баку («Валькірія»), НДР («Зігфрід») та Уолл-стріт («Загибель богів»). Дія розгортається в основному у відкритому просторі, а деталі інтер’єру кімнати в мотелі або бензоколонки в основному створюються за допомогою відеопроекції.

Ще один дебют, який з пристрастю обговорюють вагнеріанці, поява першої англійки в історії Байройту:сопрано Кетрін Фостер, колишня акушерка і медсестра, яка пропрацювала за фахом 15 років, виконуватиме роль Брунгільди. Всього 6 років тому вона вперше виконала цю партію, і сьогодні критики вважають її однією з кращих сучасних співачок цієї ролі, повідомляє Ірина РОЛДУГІНА.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати