Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Унікальна версія

Національна опера представила у соцмережах знаменитий балет «Лілея» Костянтина Данькевича
09 квітня, 09:57
ФОТО ОКСАНИ ОРЛОВОЇ

Відому однойменну баладу Тараса Шевченка ставили різні митці, але на цей раз шанувальникам балету продемонстрували останню роботу легендарного танцівника і хореографа Валерія Ковтуна (1944—2005 рр.), який також був співавторм лібрето Всеволода Чаговця. Музичну композицію здійснив диригент Олексій Баклан із творів Костянтина Данькевича. Прем’єра цієї сценічної редакції «Лілеї» на київській сцені відбулася 29 червня 2003 року.

Нині був не просто ретропоказ, а унікальна телеверсія, яку  здійснив канал «Культура», і де збереглося інтерв’ю Валерія Петровича. Ковтун розповів про те, як народжувався балет і взагалі глядачам нагадали про історію «Лілеї», яка прикрашала репертуар Національної опери з...1940 року! «Лілея» стала першою «ластівкою» і «перлиною» національного хореографічного мистецтва з утіленням шевченкових поетичних образів на балетних сценах України та займає особливу сторінку в літописі театрально-музичної і кінематографічної Шевченкіани...

У головних партіях виступили солісти Національної опери: Наталія Лазебнікова  (Лілея),    Андрій Гура (Степан) та Сергій Кривоконь (Князь).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати