Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Уперше в Україні виступить ізраїльський скрипаль-віртуоз

Шломо Мінц виконає шедеври світової класики
26 жовтня, 11:57
ФОТО НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ ГАСТРОЛЕЙ ШЛОМО МІНЦА

2 листопада на сцені Національного театру ім. І. Франка виступить відомий скрипаль, альтист і диригент із Ізраїлю Шломо Мінц  — це стане дебютом музиканта перед українською публікою.  Він розпочав  свою творчу кар’єру в 11 років (!) як соліст Ізраїльського філармонічного оркестру під керівництвом Зубіна Мети, який запросив талановитого хлопчика замінити хворого Іцхака Перлмана і виконати Перший скрипковий концерт Паганіні.  А в 16 років  Шломо Мінц дебютував у легендарному Карнегі-холі з Пітсбурзьким симфонічним оркестром. Цей музикант одним із перших у світі записав 24 каприси Паганіні, диригував відомими оркестрами Європи, Японії, Ізраїлю та інших країн.

У нашій столиці Ш.Мінц гратиме в супроводі оркестру «Віртуози Києва» під орудою диригента Єрусалимського симфонічного оркестру, номінанта премії «Греммі» — Дмитра Яблонського, який співпрацював із Лондонським королівським оркестром і Національним оркестром Франції.

У програмі вечора лунатимуть твори: Джузеппе Верді, Петра Чайковського та Йоганна Штрауса. Також Шломо Мінц виконає Концерт для скрипки мі-мінор Фелікса Мендельсона, а Дмитро Яблонський зіграє «Концерт для віолончелі з оркестром» Антоніна Дворжака.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати