Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Велике повернення»

20 серпня віртуози I, CULTURE Orchestra виступатимуть у Києві
15 серпня, 09:21
ФОТО НАДАНО PR-КОМПАНІЄЮ «ДЕЛЬ АРТЕ»

Вечір відбудеться у Національній опері України.  «Велике повернення» — так символічно названо цьогорічний київський концерт, адже у 2015 році на виступ молодіжного міжнародного I, CULTURE Orchestra на майдані Незалежності прийшли 50 тисяч глядачів (!), і це була високомистецька подія, яку й досі згадують не тільки в Україні, а й за її межами.

Нагадаємо, оркестр створено за ініціативи Інституту Адама Міцкевича. Художнім директором I, CULTURE Orchestra є видатний український диригент Кирило Карабиць. Але у сьомому сезоні наші меломани познайомляться з Андрієм Борейком— одним із найцікавіших музикантів сучасності, який очолює Naples Philharmonic Orchestra у Флориді та Національний оркестр Бельгії. Нині він виступить туровим диригентом I, CULTURE Orchestra (на фото).

— Цей проект народився у Варшаві, його всіляко підтримує польське міністерство культури, тому я вважаю абсолютно логічним і природним те, що в програмі звучатиме польська музика. Звичайно, можна було б грати вічно юного Шопена, але я вибрав Концерт для оркестру Вітольда Лютославського, оскільки цей твір — справжній компендіум знань і умінь для молодих оркестрових музикантів, це приголомшлива школа, твір, в якому практично кожен музикант зможе себе показати, — каже А. БОРЕЙКО.— Нагадаю, цього року виповнюється 80 років геніальному українському композитору Валентину Сильвестрову. Я глибоко переконаний в тому, що його музика буде жити століття! Сильвестров — один із найвідоміших композиторів нашого часу. З його музикою я вперше зіткнувся ще в 1989-му, коли організовував фестиваль, присвячений творчості цього маестро. Його твори я мав щастя виконувати в різних країнах світу, а також записав кілька CD. У програмі I, CULTURE Orchestra ми виконаємо його дивовижно тонкий, філігранний твір «Вісник». Це чарівна музика, яка не може не зачепити, діалог двох майстрів — Моцарта і Сильвестрова...

Також звучатиме Концерт для скрипки з оркестром Бетховена. Запрошено соліста — одного із найзатребуваніших скрипалів світу — Юліана Рахліна, який гратиме у Києві на скрипці Страдіварі ex Liebig 1704 р.

Нині в складі оркестру 103 надзвичайно талановитих молодих музикантів із Польщі — після прослуховувань (було надіслано понад 700 заявок від молодих музикантів віком від 18 до 25 років). З України до складу оркестру цьогоріч увійшло 18 музикантів.

Турне I, CULTURE Orchestra -2017 розпочнеться 13 серпня на фестивалі «Шопен і його Європа» у Варшаві. Потім музиканти виступатимуть у Білорусі, Німеччині, Україні та Італії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати