Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ювілярка

Анні Жирардо відзначить 75-річчя
30 вересня, 00:00
АННІ ЖИРАРДО

Популярна актриса знімається в телесеріалі «Ділки» французького режисера в’єтнамського походження Лама Лі за сценарієм В’ячеслава Рогожкіна. Це сага про «перебудову» й становлення великого бізнесу.

Незважаючи на надзвичайно важку хворобу Альцгеймера, яка поступово позбавляє її пам’яті, Анні Жирардо продовжує багато працювати. «Щойно вона чує слово «мотор!», як знову стає великою Жирардо — тією, яка зіграла в «Рокко та його братах» або в «Піаністці», — розказує її донька Джулія Сальваторі. — Це якесь чудо. Навіть її лікар не в змозі пояснити цей вражаючий феномен».

Три роки тому дочка помітила, що з матір’ю відбуваються дивні речі, пишуть izvestia.ru. Перші ознаки хвороби з’явилися, коли вона протягом двох років кожного дня виходила на сцену в п’єсі «Мадам Маргеріт». Джулія відвезла її на відпочинок на Сардинію, але Анні навіть не помітила, що поїхала з Франції. Незабаром лікарі поставили страшний діагноз — хвороба Альцгеймера... Єдиним порятунком для актриси залишається робота. Тільки кіно дає їй сили. На знімальному майданчику до неї повертається пам’ять.

Сьогодні Жирардо живе в невеликій квартирі в центрі Парижа, де зібрані її кінематографічні трофеї, а також фотографії друзів і кішок. «Тепер у моєму житті коти замінили коханців, — сміється актриса. — З котами простіше...» Крім лікарів, Жирардо опікають дочка Джулія й онучка Лола, помічники й секретарі Лео та Валера, який свого часу перебрався в Париж із Білорусі. «Мама жахливо страждає від того, що залежить від інших людей, — розказує Джулія на сторінках журналу «Парі матч». — Вона відчуває себе винною, іноді раптом стає дуже агресивною або поводиться як дитина. Час від часу вона впадає в депресію, переживає нез’ясовне почуття страху: «Мене проженуть зі зйомок!» Ми виконуємо усі її примхи. Її заспокоює музика — Піаф, Азнавур, Трене, Вероніка Шансон, Серж Лама, Катрін Лара, Паоло Конте. Ми дивимося старі комедії й регочемо як діти. Анні, як і раніше, любить шоколад, який вона готова споживати в неймовірній кількості... Днями ми з мамою стали танцювати. «Що відбувається?!» — запитала вона з тривогою. «Ми танцюємо!» — відповіла я й раптом побачила, що переді мною моя колишня Анні Жирардо».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати