Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Американцям в Україні пощастило з телепартнерами

09 червня, 00:00

Потрійна огорожа, спокійна, як удав, американська сек’юріті-служба і дещо знервована — наша, металошукачі і спеціально навчені собаки — весь цей антураж високого візиту кияни могли побачити наочно. До місця промови Клінтона, до заповітної жовто-блакитної, прибраної квітами трибуни на залитій сонцем Михайлівській площі, а також до сусідньої сцени, де виступали наші поп-кумири — від Повалій до ВВ, — потрапити змогли далеко не всі. Тому будь- який візит такого рівня має виглядати як свого роду захоплююча, телегенічна вистава, як компенсація за витрати безпеки. Американці, великі майстри будь-якого шоу, знаються на цьому, що вони й довели минулого понеділка. На щастя, для янкі в Україні знайшлися гідні партнери в особі каналу «1+1». Ведучими цього величезного за телевізійними мірками живого ефіру була ударна команда ТСН: Алла Мазур, Олесь Терещенко, Ігор Федорів. Докладне відеодосьє на високого гостя, історія візитів президентів США до України, уривки з гумористичного американського фільму про останні дні Клінтона в Білому домі, компетентні коментарі політологів та дипломатів до події — всі ці ретельно і професіонально підібрані складові створили точну і яскраву картину того, що відбувається.

Ми звернулися до журналістів, котрі працювали безпосередньо на місці подій, з проханням розказати про свої враження і неминучі труднощі подібних ефірів.

Ігор ФЕДОРІВ:

— Звичайно, важкувато було працювати такого спекотного дня, але головною проблемою став звук. Обидві наші камери стояли дещо незручно. У Терещенка була точка хоч вища, а ось наша камера — біля самої стіни динаміків ( місце для майданчика «1+1» визначалося за пропозиціями американської служби безпеки ) . Тому записати повноцінно звук під час роботи було складно, не завжди було чутно, що кажуть люди. Але це витікало з дій як охорони, так і постановників, які прагнули забезпечити гарну картинку. До речі, щодо постановки нам усім було чому повчитися. Мене вразила робота спеціального режисера Шона Кеннеді. Він дав кілька класних уроків того, як проводяться такі вистави. Усе вийшло дуже вдало, чудово вибудований (по висхідній) концерт, і ВВ, які грали останніми в ньому, послужили хорошим містком між концертом і виступом Клінтона. Тому, коли він вийшов на трибуну, публіка якраз досягла свого емоційного піку.

Олесь ТЕРЕЩЕНКО:

— Складність така ж — дуже близьке розташування колонок, звідки транслювався концерт, а так все було досить добре. Ця акція, до речі, показала, наскільки великий потенціал нашої служби ТСН. Ми довели, що можемо підготувати цей дуже складний ефір, можемо працювати в найскладніших умовах на прямих включеннях. Думаю, що цей досвід нам стане в пригоді надалі — для налагодження таких же телемостів у режимі реального часу з іншими регіонами України і більш далекими закордонними місцями подій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати