Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Аналіз після фінального свистка

26 травня, 00:00
МАЛЮНОК ІГОРЯ ЛУК’ЯНЧЕНКА

«Третій тайм» — футбольне ток-шоу під такою назвою виходитиме на телеканалі ICTV із 9 червня, протягом усього Чемпіонату світу з футболу, одразу після закінчення останнього матчу дня. Як повідомив на презентації спортивних спецпроектів телеканалу автор і ведучий «Третього тайму» Савік Шустер, «це давня європейська традиція — робити інформаційно-аналітичні програми про футбол одразу після матчів», оскільки телевізійні уболівальники після матчу хочуть «із кимсь зрівняти свої почуття, відчуття, розуміння того, що сталося на футбольному полі». До участі в «футбольному постаналізі» автор програми збирається запрошувати людей, які мають досвід участі в змаганнях такого рівня (а в Україні, за словами Шустера, їх дуже багато, вона єдина на пострадянському просторі дала три «Золоті м’ячі»). Крім того, гостями студії будуть люди, яких можна назвати значущими уболівальниками — це можуть бути політики, люди культури та інші. Формат програми передбачає й прямі включення з Німеччини, де, за словами провідного спортивного журналіста ICTV Ігоря Мірошниченка, постійно працюватимуть дві групи телеканалу.

Як зазначив генеральний продюсер ICTV Михайло Павлов, найбільша проблема полягала в тому, щоб визначитися з виходом на телеканалі в період Чемпіонату світу програми «Свобода слова». Оскільки політики, судячи з усього, і в червні не дадуть можливості розслабитися, не виключено, що Савіку Шустеру доведеться одночасно працювати над двома програмами — це залежатиме від «драматургії роботи парламенту та політичного життя України».

А тим із футбольних уболівальників, які з тих або інших причин не зможуть дивитися «Третій тайм» (все-таки програма виходитиме досить пізно і, крім того, не в конкретний час — залежно від часу закінчення матчу), дефіцит інформації має компенсувати ранковий спецпроект «Додатковий час» у форматі щоденника Чемпіонату. Крім цього будуть, звісна річ, і репортажі в щоденних програмах новин.

Чимало телепроектів до Чемпіонату світу з футболу підготував і телеканал «Інтер» — офіційний канал трансляції. Крім того, що напередодні цієї спортивної події вже змінилося оформлення каналу, підготовлені міжпрограмки, присвячені історії футболу. Уже транслюють в ефірі фільми ФІФА про історію команд, які беруть участь у Чемпіонаті. Спортивна редакція «Інтера» знімає документальний проект «Збірна України. Шлях до тріумфу». Також звертає на себе увагу ідея шестисерійного проекту «Футбол. Друга половина», прем’єра якого відбудеться на «Інтері» 3-го червня. Як повідомляє служба інформаційних комунікацій телеканалу, це спроба подивитися на чоловічу гру жіночими очима — розповісти не лише про футбол, а й про футболістів, учасників збірної України, за допомогою їхніх матерів, сестер, дружин; розібратися, яке місце займає футбол у їхньому житті.

Не збирається оминути увагою цю спортивну подію і телеканал «1+1», який, як повідомляє прес-служба телекомпанії, відправляє на Чемпіонат світу з футболу три знімальні групи, перед якими поставлено набагато ширше завдання, аніж просто висвітлення подій на футбольному полі. Знімальні групи «1+1» не просто розосередяться по різних місцях і заходах, але також розділяться «за інтересами» — дві групи очолять жінки-кореспонденти Наташа Фібріг й Олена Усенко, які подадуть жіночий погляд на одну з найпопулярніших чоловічих розваг. І ще одна група — в складі журналіста Костянтина Андріюка та оператора Романа Сукача — розповість про футбол із чоловічого погляду. Точніше, не лише про футбол, а й про всі місця, у яких люблять проводити час німецькі та приїжджі фанати, про місцеві традиції та знаменитостей.

Журналісти проїдуть разом з українською командою по Лейпцигу, Бону, Штутгарту, Кельну, Гамбургу. У Берліні вони посидять на місці, на якому сидів Гітлер, коли дивився футбольні матчі, відвідають Музей футболу, споруджений у вигляді футбольного м’яча, скуштують український борщ у кращих німецьких готелях. Знімальні групи працюватимуть у новинному режимі — глядачі пізно ввечері вже матимуть можливість подивитися те, що сталося за день. Проект спортивної редакції новин «1+1» називається «Футболштрасе», що в перекладі означає «футбольна вулиця», і стартує він 9-го червня, з відкриттям Чемпіонату світу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати