Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Більярд — не лише для «мажорів»

СІТІ нівелює стереотипи, пов’язані з грою
02 грудня, 00:00

Телеканал СІТІ та мережа більярдних клубів «Чорна кішка» за підтримки Національної федерації спортивного більярду України проведуть перший загальноміський турнір з більярду — Кубок телеканала СІТІ. Позмагатися за звання кращого більярдиста столиці може кожен. Адже турнір і має на меті популяризувати більярд як вид активного відпочинку та подолати стереотипи про елітарний статус гри, її надмірну дорогожнечу і приналежність до азартних ігор.

На думку Володимира Корбута, директора мережі «Чорна кішка», причина упередженого ставлення до більярду в недостатній поінформованості населення. Тому участь в організації турніру та інформаційна підтримка СІТІ допоможе змінити ситуацію на краще.

Адже насправді, всупереч загальноприйнятому ставленню до більярду як до складної гри, недосяжної для широкого загалу, тут не існує особливих вимог на кшталт тривалого загартовування, тренувань у спортзалі, переконаний віце-президент Національної федерації спортивного більярду України Андрій Заостронцев. Водночас гра розвиває інтелект, корегує зір та корисна для тих, хто хоче «прогулятися» після цілоденного сидіння на робочому місці (до 3 км за партію навколо більярдного столу).

Як показало опитування громадськості, охочих взяти участь у турнірі вже близько півтори тисячі.

На відміну від спортивного більярду, де існує чітка ієрархія категорій, для охочих спробувати свої сили у змаганні не існує жодних вікових обмежень, а також перешкод, пов’язаних із рівнем майстерності. Турніри проводитимуться у форматі розваги, без урахування жорсткого спортивного регламенту.

Позмагатися за кубок та звання кращого більярдиста Києва, а також абонементи, різноманітні призи та подарунки жителі Києва можуть 3—4 та 10—11 грудня. Умови участі, регламент, правила, інформація про турніри та реєстрація учасників — на сайті «Чорної кішки»: www.catclubs.com.ua.

Перебіг змагань транслюватиме телеканал СІТІ, щоправда, за умови наявності до них непідробного інтересу з боку киян.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати