Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фестиваль троянд у Портленді

22 травня, 12:01

Однією з найвідоміших «квіткових» подій у США по праву вважається Портлендський Фестиваль троянд. Він проводиться з 1907 року і був заснований для популяризації міста, яке вже в ті часи отримало ім’я «столиця троянд». Ідею свята запозичили у Параду троянд у Пасадені, але поступово фестиваль отримав безліч власних особливостей та традицій. Це і змагання з гольфу, і пісенне шоу, і обрання Королеви серед шкільних Принцес. За усю історію існування змінювалися не лише заходи на фестивалі, а й його назва. Так, це був і Карнавал троян і Парад фестивалю троянд, нині офіційною є назва Великий квітковий парад. Подивитися на нього приїздить понад 500 тисяч туристів.

Цьогоріч фестиваль припадає на 22 травня, але як зазначено на офіційному сайті, через карантинні заходи він переноситься. На щастя, для усіх любителів троянд, не на рік, як більшість фестивалів такого штибу, а лишень на 7 червня.

Тим часом усі охочі портлендці милуються трояндами у місцевих садах та міському розарії, де налічується понад 550 сортів троянд.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати