Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гарний гумор завжди цінується

05 вересня, 00:00

Телеглядачі, про найкращі (1), найгірші (2) передачі, показані з 29 серпня по 3 вересня, а також про улюбленого телеведучого (3)

Роман Ващук, радник посольства Канади в Україні

1. Як на мене, то Україні пощастило на тижневі аналітичні програми, які всеосяжно і з різних боків подають розріз минулого тижня та заряджають глядачів інформацією на тиждень наступний, бо аналіз у тих програмах тяжіє до доволі точних прогнозів. Відповідно я вважаю найкращими програмами "Післямова", "Вісті тижня", потужно набирає обертів на каналі СТБ "Вікна-тижневик". Крім цього завжди залюбки дивлюся на тому ж каналі СТБ програму "КІН" з Марією Бурмакою. Приємні враження залишає хіт-парад "території "А", хоча думки щодо цієї програми існують найрізноманітніші, мені вона дає певне відчуття того, що реально цікавить молодь і, звичайно, є відпочинком.

2. Надзвичайно дратує якість дублювання фільмів. Один-два актори, які озвучують фільм не в змозі передати всі нюанси і різноманітність голосів. Цей негатив помітніший, коли вслухатися у мову оригіналу, звісно, якщо її знаєш. Єдиним винятком є програма "Вавілон-5" (ICTV), це приклад добротного, жвавого, синхронного перекладу з присмаком оригінальної мови. На жаль, це єдиний приклад з усіх українських каналів. Великою мірою через вади дублювання я взагалі не дивлюся художні фільми по телебаченню.

3. Найкращими вважаю Олександра Ткаченка, Миколу Княжицького та Миколу Канішевського.

Євген Побідоносцев, директор кінотеатру "Київ"

1. Щонеділі уважно дивлюся інформаційно-аналітичну програму Олександра Ткаченка "Післямова" на каналі "1+1". Мені здається, що найоб'єктивніші, найактуальніші новини, професійний коментар політичних та громадських подій у житті країни можна знайти саме в цій програмі. З задоволенням щонеділі дивлюся також програму Сергія Полховського "Проспорт".

2. Не сподобалася одна з останніх програм "Ток-шоу... з Ольгою" на ICTV. Останній випуск, на мою думку, був невдалим: тривіальна атмосфера, банальна розмова ні про що.

3. Улюблені телевізійні ведучі - Олександр Ткаченко та Ала Мазур.

Рогашевський Ігор, голова правління міжнародного фонду культури "Гатамелата"

1. "П'ятий кут" ("1+1") Піховшека з Княжицьким. Відчувається, що ведучий - це особистість, серйозно готується до передачі. Все-таки досить складне завдання - показати під різними "кутами" впливову, цікаву особистість в Україні. Піховшек зробив сильну програму. Він один з тих журналістів, яких запам'ятовують.

Дуже люблю авторські культурологічні програми Вадима Скуратівського ("1+1"). Він - фундаменталіст. Досконало розкручує тему, виявляє несподівані взаємозв'язки, використовує безліч інформації. В цій передачі слід відзначити вдалу роботу оператора й режисера. З мінімуму матеріалу вони створюють цікаве видовище.

"Очевидне - неймовірне" з Капіцею, "Підводна одісея команди Кусто" - на ГРТ. Дуже люблю мультфільми, особливо наші.

2. Непогана ідея в програмі "Я пам'ятник собі" (ТЕТ), але ведучий дуже часто "заяложено" жартує й узагалі не дотягає до рівня своїх гостей. Усе в передачі залежить від героя. Державін із Шірвіндтом самі зробили програму. Дивлюся "Артафішу", бо це потрібно для роботи, але в Україні значно більше культурних подій, виставок. Таке вражіння, що крім фестивалю "Стожари" нічого не відбувається. А це, далебі, не так. Дратує те, що виріс відсоток програм на замовлення.

3. Піховшек, Скуратівський.

Олена Грищенко, редактор відділу економіки Агентства "Інтерфакс-Україна"

1. З усіх жанрів телебачення віддаю перевагу цікавим, незалежно від того, інформаційна це передача чи ні, популярна чи авторська. В цьому розумінні з того, що пропонують, більше за інші імпонує канал "1+1". Намагаюся дивитися змістовну "Телеманію", яка вирізняється особистісним світобаченням ведучого Юрія Маркова.

Люблю "Кіноностальгію" та "Імперію кіно" з Клепаковою за витончений смак у виборі кінорепертуару. Залежно від ступеня зацікавлення гостем студії, інколи підключаюся до глядацької аудиторії "Табу" та "П'ятого кута". Справжню насолоду одержую від "Містечка": добрий гумор - це те, що завжди в ціні. З інформаційних програм поза конкуренцією залишається "ТСН" та "Післямова", які дивлюся регулярно, а втім, як і новини ГРТ. На каналі "Інтер" щиро порадувала поява англомовної "Pro Ukraine". Вважаю, що це - справжня удача.

2. Найсумніше враження від телепродукції місцевих студій, що заполонили етер. Будучи середньостатистичною не лише громадського ТБ, вона доволі виразно нагадує "яким є довгим наш шлях"...

3. Улюбленими ведучими залишаються давні симпатії: неперевершені Віталій Вульф ("Срібна кулька") й Едвард Радзінський ("Загадки історії"). На мою думку, немає нічого привабливішого, ніж краса та індивідуальність.

Майданник Віталій, проректор медичного університету

1. Всі інформаційні програми дивлюся неодмінно. Найпрофесійніша з них - "Післямова" з Ткаченком. Вона справді дає аналіз подій. Можу її поставити поруч з "Підсумками", які вважаю класичною, а Олександра Ткаченка вже сприймаю скорше як політика, а не просто коментатора.

На жаль, на національному телебаченні немає аналогів тих програм, які я дивлюся відколи пам'ятаю себе - "Очевидне - неймовірне", "Клуб кіномандріників".

Подобається ток-шоу "З Ольгою" на ICTV. Люди цікаві тут своїм людським началом, долею, а не тільки кар'єрою. Вдалий добір художніх фільмів на ("1+1") в "Імперії кіно".

2. "Шоу довгоносиків" розраховане на надто вже невибагливі смаки.

Погана журналістська робота на телеканалі "Право. Шевченко має непереконливий вигляд на тлі свого співрозмовника.

Алла Мазур вдало змінила свій імідж, але, очевидно, чогось недопрацювала, бо не можу позбутися відчуття, ніби над нею тяжіє колишній стереотип, з часу роботи на УТН.

3. Олександр Ткаченко.

Олександр Біленький, редактор відділу газети "День"

Дивлюся, коли можу, новини та улюблені програми, які приваблюють оригінальністю та яскравою індивідуальністю ведучого (чи ведучих). Це - "Доки всі вдома", "Джаз-степ-танц-клас", "Містечко", "Ключі від форту Буаяр". Подобається "Післямова" спробою об'єктивно висвітлити події, не приховуючи при цьому свого ставлення до них.

2. Однозначно не дивлюся "Поле див" та "Шоу довгоносиків". Хоча й дуже люблю театр, не подобаються телеверсії вистав на УТ-1. Дратують телесеріали - нескінченна жуйка для очей. Навіть улюбленого детективно-пригодницького жанру, особливо "Геркулес: героїчні пригоди".

3. Олександр Ткаченко "Післямова" й Тимур Кизяков "Доки всі вдома" (ГРТ).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати