Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iдеї — майже 10 років

У Києві представили перший офіційний трейлер кінострічки «Крути 1918»
26 січня, 11:33
ФОТО НАДАНІ ПРЕС-СЛУЖБОЮ B&H FILM DISTRIBUTION

Режисер фільму — Олексій Шапарєв. Загальний бюджет кінострічки склав 52 млн грн, половину з яких становить державна фінансова підтримка. Любовний трикутник на тлі історичних подій 1918 року; формування першої студентської сотні; трагічні бої під Крутами — сюжет для справжнього «екшену». Творці фільму наголошують на тому, що знімали якісне масове художнє кіно: відповідно, поряд з реальними історичними постатями у фільмі — Симон Петлюра (Дмитро Ступка), Михайло Грушевський (Сергій Дзялик), Аверкій Гончаренко (Олексій Тритенко) — побачимо і збірні образи, як, наприклад, головного персонажа стрічки, студента-бійця Андрія Савицького (Євген Ламах). Головна жіноча роль — Софії (Надія Коверська) — теж є збірним уособленням національно свідомих і суспільно активних жінок того часу.

Ідея художнього фільму про трагічні події січня 1918 року, за словами автора сценарію Костянтина Коновалова, виникла близько десяти років тому і перебувала у постійній розробці: пошук документів, вивчення й співставлення історичних фактів. «Повністю сценарій був готовий у 2014 році, і тоді, з початком війни на сході, мене дивувало, як історія повторюється», — зазначає автор. Попри те, що «Крути 1918» — не документальна стрічка, створення необхідної атмосфери фільму було б неможливим без використання автентичної тогочасної зброї та відтворення оригінальної бойової стратегії. Зокрема, для останнього у зйомках фільму було задіяно близько 150 бійців Національної гвардії.

Зйомки картини відбувалися у Києві, Межигір’ї (французькі локації) та у селі Сигнаївка Черкаської області, де власне відтворили станцію Крути. Саундтреком до фільму стануть авторські пісні Христини Соловій та її обробка знаної української пісні.

Кінострічка «Крути 1918» вийде у прокат 6 грудня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати