Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iнтерактивний «Iнтер»

07 серпня, 00:00
Системи «інтерактивного телебачення», запроваджувані в Україні, поки що далекі від того, що іменується так на Заході. Бо передбачає наявність і окремого каналу «телестудія — телевізор» і наявність у глядача спеціальної апаратури, що дозволяє за власним бажанням вибирати, наприклад, те чи інше продовження фільму. Можливість подзвонити на студію, причому по міжнародному телефону (три гривні за хвилину!), — ще не інтерактивне телебачення, а як точно сказала одна журналістка, «Інтернет для бідних».

Першим про створення інтерактивного телебачення оголосив канал СТБ восени минулого року. Але, зайнятий іншими проектами, поки що відклав його реалізацію. З 1 липня в інтерактивному режимі вже працюють деякі програми на УТ-1, тепер до цієї системи взаємодії з глядачами підключається й «Інтер».

Про особливості технічної новини на «Інтері» розповідає продюсер-консультант Святослав Бато Недич:

— Великий потік дзвінків надходить на адресу нашої програми «Планета здоров’я». При ній уже існує група людей, котрі працюють із аудиторією глядачів. Просто тепер це робитиметься централізованіше й цивілізованіше. До того ж, коло спілкування значно розшириться, оскільки по одному номеру можуть зателефонувати одночасно 30 чоловік.

— Які ще програми буде задіяно інтерактивним телебаченням?

— У перспективі готується п’ять великих проектів. У найближчому ж майбутньому планується запустити в прямому ефірі програму «Давайте обговоримо!», в ході якої телеглядачі зможуть голосувати за ту чи іншу відповідь одночасно з присутніми в студії, але по телефону. До того ж, готується абсолютно нова загальнонаціональна програма, яка робитиметься спеціально з урахуванням можливостей інтерактивного телебачення.

— Наскільки я знаю, свою роботу інтерактивне телебачення вже розпочало.

— Так, ми стартували 1 серпня прямим включенням із фестивалю «Таврійські ігри», де, крім репортажів з Каховки, Влад Ряшин оголосив про початок телевізійної вікторини, поставивши своє перше запитання.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати