Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хто вони – маленькі гіганти?

«1+1» готує унікальне талант-шоу на українському телеринку
02 жовтня, 12:10

Протягом усього вересня «1+1» інтригував своїх глядачів згадками про нове талант-шоу «Маленькі гіганти». Цього тижня канал нарешті відхилив завісу таємниці, а продюсери розповіли, у чому унікальність проекту на українському телевізійному ринку, розкрили зіркове журі, представивши декого у несподіваних ролях, анонсували показ цього шоу на канському кінотелеринку, який стартував сьогодні, а ще — розкрили дитячі таланти. «День» побував на презентації дитячого талант-шоу «Маленькі гіганти» і готовий поділитися з читачами усіма секретами майбутньої програми.

«Маленькі гіганти» — хто вони? Це обдаровані хлопчики і дівчатка віком від чотирьох до 12 років, діти-індиго, «поціловані богом», як, за словами ведучої проекту Каті Осадчої, їх називають на знімальному майданчику. Влітку «1+1» проводив кастинги, на які запрошував маленьких акторів, талантів оригінального жанру: розмовного, комедійного, пародистів, вундеркіндів, дітей-індиго, дітей-екстрасенсів, надзвичайно кмітливих і дотепних, безпосередніх дітей, а також вокалістів і танцюристів. Сьогодні ж уже сформовано шість дитячих команд, які братимуть участь у телевізійному шоу — а шоу саме командне, на чому неодноразово наголошували його творці, і від старань кожної дитини залежить перемога у фіналі. Хоча не на перемозі тут акцентують увагу.

«Це шоу не просто про таланти, діти тут вражають або зворушують до глибини душі. Вони стануть національною гордістю країни», — говорить продюсер шоу Володимир ЗАВАДЮК. У чому ж унікальність цього шоу? «Будь-який формат «1+1 продакшн» адаптує, адже цей формат виготовляють в Україні, і ми не можемо йти в розріз із тим часом, в якому живемо, — пояснює продюсер «Маленьких гігантів». — Тож ми поглиблювали індивідуальну історію кожної дитини. Це командне шоу, проте кожна історія виділяється. Ми знайомимо країну з цими дітьми. Якщо ви подивитися оригінал програми (мексиканський), то там діти приходять із своїми готовими номерами. Ми ж розвиваємо дітей від ефіру до ефіру. Коли до нас приїхав форматчик із Мексики Оуен, він був вражений нашою адаптацією, а найперше — кастингом. Його шокувало те, де ми знайшли таких дітей, і він навіть висловив побажання, щоб в Каннах на кінотелеринку цей проект було представлено в українській адаптації».

Кожна команда складатиметься з чотирьох учасників: вокалістів, танцюристів і талантів оригінального жанру (найменших). Протягом усього проекту їх навчатимуть та супроводжуватимуть зіркові тренери Ірма Вітовська, Настя Каменських, Ольга Фреймут, Володимир Дантес, Володимир Горянський, Надія Дорофєєва. А судитимуть на великій сцені — Наталія Могилевська, Олена Шоптенко та... Юрій Горбунов, який змінив роль ведучого на зручне крісло члена журі. «Коли мені запропонували із ролі ведучого у цьому проекті перетворитися на члена журі, у мене була перша реакція такої...сумнівної історії, — пригадує Юрій Горбунов. — Я ніколи це крісло не займав і не уявляв, як це важко. Перша ж програма показала, що це складно — правильно підбирати слова. Дитину, незалежно від того, п’ять їй років чи одинадцять, дуже легко образити».

Поки що із невеликих тізерів про учасників ми можемо дізнатися, що у шоу беруть участь неймовірні діти: бандуристка, дитина року 2014-го, юний оперний співак, хлопчик, який танцює у стилі флексингу — ще непоширеному (а серед дітей так точно) стилі в Україні... І їх ще багато. Всі вони унікальні. А побачити «Маленьких гігантів» вперше на екранах можна буде 11 жовтня на каналі «1+1».

— Ці діти нас вчать повертатися у дитинство, вчать не боятися, — коментує «Дню» Катерина ОСАДЧА, телеведуча талант-шоу «Маленькі гіганти». — Із роками ми все одно набуваємо якихось страхів, обережності. А діти вчать нас говорити те, що думаєш, казати «ні», особливо найменші. Хотілося б, щоб політики і чиновники подивилися це шоу, подивилися на цих маленьких гігантів, які підростуть, і, сподіваюся, саме вони будуть новим поколінням українці. А ще хотілося б, щоб можновладці повчилися у малечі хотіти щось змінити. Діти у своєму юному віці вже знають, чого вони хочуть. Ближче до фіналу для найменших є конкурс запитань. Це переважно риторичні, кумедні запитання, але ми торкаємося і серйозних тем. І коли діти відповідають на запитання, що б вони хотіли змінити в країні, а вони всі кажуть: хочуть, щоб був мир, — а це діти п’яти-шести років — насправді у мене наверталися сльози. Вони говорять, що зробили б так, щоб не вмирали українці й не було війни. Коли про таке говорять шестирічні діти, мені здається, варто на це звернути увагу керівникам нашої країни і щось швидше робити.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати