Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ми й наші біди...

Захід не хоче знати правду. А вітчизняні ЗМІ?
16 липня, 20:00

Днями я відвідав свою аптеку, купував ліки. І аптекарка мені сказала: «Я тут спостерігаю, і повинна сказати, що ви єдина людина в нашому містечку, яка виконує всі вимоги карантину». Комплімент, звичайно, сумнівний. Ну, гаразд, буду «білою вороною»... Хоча в містечку, за моїми підрахунками, населення тисяч п’ятнадцять.

А тут іще нещодавно група наших громадян полетіла до Греції, де її негайно посадили під арешт у поліцейській дільниці, і ці українці тепер скаржаться на погані умови утримання й антисанітарію. Тим часом, і телевізор, і радіо, і газети в Україні постійно розповідали, що країни Євросоюзу у зв’язку з пандемією й різким стрибком захворюваності в нашій країні свої кордони для наших громадян поки ще тримають закритими. То навіщо ж наші співвітчизники туди поїхали? Де в чому ми дуже схожі на ворогів з країни-агресора, у них діє принцип: «авось, небось да как-нибудь», а у нас — «якось воно буде, бо ніколи ще так не було, щоб ніяк не було». А екснардеп і ексвіцеміністр охорони здоров’я Валерій Івасюк сказав: «Інтелектуальний рівень українського народу я тестую щодня в громадському транспорті — 70% без масок, а ситуація з коронавірусом жахлива. Чи є сенс звертатися до цих людей? Думаю, що головне тестування провели вибори 2019 року... Громадяни своїми руками запланували й дали поштовх своїм бідам. Відставка глави Національного банку Якова Смолія — один з перших грізних симптомів. Тепер НБУ діятиме під диктовку Банкової й почне друкувати потрібну владі кількість гривень. Результатом стане інфляція й девальвація національної валюти. І, безумовно, дефолт, до якого закликав «батько» й «учитель» пана Зеленського  пан Коломойський. Дефолт означає фантастичне збагачення купки олігархів, які в каламутній фінансовій водичці зловлять свою «рибку», придбають по дешевці нові активи, й чергове зубожіння простих українців. Утім, останні цього хотіли, що й засвідчили вибори 2019 року. Найцікавіше, що «прості» щиро повірили, що Зеленський боротиметься з олігархами, які й «вивели його в люди». А «слуга народу» №1 постійно демонструє, що пріоритетом для нього є не інтереси України, а інтереси пана Коломойського. Відповідний нібито «антиколомойський» закон, який ухвалили «зеленіти», написаний так, що його можна легко обійти в нашому найсправедливішому у світі суді... Будь-який «голопупенський» районний суд може присудити виплатити олігархові (за рахунок «простих») компенсацію за «Приватбанк» у 2 мільярди доларів. І виплатять, «пощипавши» бюджетників, пенсіонерів, армію і т.д. МВФ після такого нахабного обману (ухвалення «антиколомойського закону» було однією з його умов для співпраці з Україною) може просто плюнути й послати нас усіх дуже далеко. І тоді залишиться просити грошей лише у Путіна. Він дасть на давно (з часів Януковича) відомих умовах. До речі, той же Коломойський публічно закликав продати Україну Кремлю й навіть суму називав. Куди ведуть Україну Зеленський і Коломойський, стає дедалі очевидніше. Цілком можливо, що у випадку з Зеленським це відбувається не зі злого наміру, а виключно у зв’язку з малограмотністю в питаннях державного управління, економіки й фінансів. Правий був пан Рабинович, коли привселюдно заявив, що «зеленіти» не знають елементарних основ державного управління. Ну, а спритні й керовані Кремлем діячі цим невіглаством успішно користуються.

На кримськотатарському телеканалі ATR журналіст Айдер Муждабаєв спілкувався з російським соціологом Ігорем Ейдманом (родичем убитого Бориса Нємцова), який нині живе в Німеччині. Ейдман розповів, що він підготував фільм, який на 30% складався з контенту російських телевізійних ток-шоу, переведених німецькою мовою. Там демонструється звіряча ненависть до Західного світу, що виховується в російському суспільстві.

Усі німецькі телеканали відмовилися цей фільм Ейдмана показувати. На жаль, ступінь продажності західної демократії — колосальна. Захід просто не хоче знати правду.

Утім, наші вітчизняні ЗМІ — це теж у багатьох випадках ще той «фрукт». На каналі «Прямий» Дмитро Чекалкін повідомив цікаву інформацію, практично в Україні невідому. Д.Чекалкін — потомствений киянин, випускник інституту військових перекладачів, фахівець з івриту та арабської мови, який кілька років був секретарем українського посольства в Тель-Авіві. За його словами, нині в Ізраїлі, в США й низці інших країн йдуть розслідування та судові процеси щодо відмивання 470 мільярдів (!!!) доларів через «Приватбанк», коли він іще був у власності відомих осіб. Пан Чекалкін стверджує, що ці процеси широко висвітлюються світовою пресою. А от українські ЗМІ мовчать... І де ж усі ці журналісти-розслідувачі, де натхненні викривачі «бариги» Порошенка й різні інші Дубінські?

На ATR виступав і російський політолог-емігрант Андрій Піонтковський, який сказав, що Путін дуже багато в Україні хоче зробити руками Зеленського, Єрмака та Коломойського. За словами Піонтковського, Україна переповнена російськими провокаторами, які за наказом Путіна почнуть розгойдувати країну. Президент України і його оточення — сьогодні велика загроза для незалежності держави.

Провокатори вже почали активні дії. Канал «Еспресо» повідомив, що проросійські козаки в Мелітополі й Бердянську (дехто з них брав участь 2014 року у спробах створення «Запорізької народної республіки») виявили бажання «допомагати» в підтримці порядку українській поліції й прикордонникам. Чому ніяк не реагують пані Венедиктова, пан Баканов, пан Аваков, ДБР? Адже тут йдеться про проросійські парамілітарні формування на території України під час війни... Можна зрозуміти емоційний вигук ведучого «Еспресо» Василя Зими: «Вони мають сидіти в тюрмі!»

Ну, в’язниці у нас для патріотів, добровольців, волонтерів, військових, які чесно виконували наказ. А проросійські бойовики-тітушки в Україні досі «священна корова»...

В Одесі пан Зеленський на базі ВМС України пообіцяв створити великий флот. Пустопорожні слова. Я їх чую з 1991 року, а результат — нуль.

Усі наші президенти, починаючи з Кравчука, просто не розуміли, для чого Україні потрібен військовий флот. Тепер, здається, всі зрозуміли. Але чи не запізно? Президенту Зеленському замість слів треба було б звернути увагу на корвет, що будується в місті Миколаєві вже багато років. Це один з найсумніших «довгобудів» нашої оборонної промисловості. Добудуйте його, пане Зеленський! І тоді ви зможете сказати військовій і цивільній громадськості: «Дивіться! Я це зробив!» А слова так і залишаються словами...

А поки Зеленський призначає заступником голови Харківської ОДА Євгена Мураєва, людину, яку важко запідозрити в українському патріотизмі. А Харків на самому кордоні з Росією...

І що ж Президент Зеленський хотів цим сказати?

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати