Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мистецьке життя у Парижі відновлюється

Після послаблення карантину відкрився знаменитий музей Орсе
25 червня, 17:12

Музей знову відкрив свої двері для публіки після спалаху коронавирусной хвороби (КОВІД-19), але відвідувачі повинні  тримати дистанцію і бути у захисних масках.

Музей Орсе (Musеe d’Orsay) вважається одним із кращих у Парижі. Це одна з найбільш відвідуваних визначних пам’яток столиці  Франції, займає приміщення колишнього залізничного вокзалу, побудованого для Всесвітньої виставки 1900 г.

У музеї Орсе зібрана колекція творів мистецтва Франції, Європи і США періоду 1848—1914 рр. Шедеври живопису, серед яких роботи імпресіоністів, сусідять зі скульптурами, предметами декоративно-прикладного мистецтва, фотографіями, а також архітектурними малюнками, повідомляє m.musee-orsay.fr.

Постійна колекція включає в себе 4000 експонатів, і розміщується на 4 поверхах і терасі. Роботи представлені для огляду в хронологічному порядку і згідно із течіями в мистецтві. У музеї Орсе представлено тільки французьке мистецтво з середини XIX ст. до початку Першої світової війни. Шедеври колекції — видатні роботи імпресіоністів і пост-імпресіоністів. У той час група молодих французьких живописців виступила за оновлення мистецтва, за відмову від строгого і фотографічно точного малюнка. Основою картини, на їхнє переконання, був неповторний мить, зупинений поглядом художника. Особливу гордість музею Орсе складають картини художників-імпресіоністів, Ренуара, Сезанна, Дега, Гогена, Руссо, Сіньяка, Тулуз-Лотрека і ін.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати