Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про секрет... «Головної ролі»

На «1+1» — відверта розмова з режисером-документалістом Сергієм Буковським
17 березня, 13:56
ФОТО ІГОРЯ САМОКИША

Вночі з 19 на 20 березня о 01.35 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» у розмові Володимира Войтенка з режисером-документалістом Сергієм Буковським ітиметься про його новий фільм «Головна роль», про природу екранної документалістики та про Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини DocudaysUA, який триватиме в Києві 24—30 березня.

Також у програмі — розгорнута інформація про кінотеатральні новинки: науково-фантастичний фільм «Життя» із Джейком Джиленголом, кримінальна драма «Провини наші» з Майклом Фасбендером, супергеройський блокбастер «Могутні рейнджери, ексцентрична французько-бельгійська комедія для дорослих «Якби я була чоловіком» та анімаційний «Бебі бос» — для всієї родини, але з алюзіми на Дональда Трампа.

А ще — телеесеї про австрійського режисера-інтелектуала Міхаеля Ганеке та класичну стрічку американського режисера Джона Хюстона «Африканська королева» (1951) з Гамфрі Боґартом і Кетрін Гепберн у головних ролях.

* * *

Сергій Буковський народився 1960 року в Башкирії. Вивчав режисуру на кінофакультеті в Київському інституті ім. І. Карпенка-Карого. Упродовж своєї 35-річної кінокар’єри зняв близько 40 фільмів, серед найвідоміших — «Війна. Український рахунок», за який одержав Шевченківську премію, а ще — «Знак тире», «Сон», «Назви своє ім’я», «Живі», «Завтра свято», «Україна. Точка відліку». 2014 року створив Майстерню документального кіно Сергія Буковського для молодих кінематографістів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати