Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про... веб-священників

12 травня — цікава дата в історії Англіканської церкви
12 травня, 13:31

Як відомо, ця церква є досить ліберальною та гнучкою до змін на тлі розвитку «світського» світу. Наприклад, це одна з найперших конфесій, яка дозволила жінкам бути священиками. Це сталося ще 1994 року, і першою жінкою, яка отримала сан, стала Хадсон Вілкен. І хоч у самій церкві досі вирують пристрасті щодо такого історичного повороту — керівництво продовжує торувати ліберальний шлях.

Черговим кроком на цьому шляху стало 12 травня 2004 року, коли було запроваджено посаду веб-священника, яку, до того ж, також зайняла жінка — Елісон Леслі. Їй було доручено опікуватися інтернет-церквою, яка об’єднує віртуальну громаду з усього світу. На думку представників церкви, її веб-версія може стати ще одним шляхом до віри. Адже прихожанами можуть стати мешканці країн, де християнство є забороненим, або люди, які не готові назвати себе віруючими, але шукають спілкування, підтримки та врешт- решт Бога.

За словами Леслі, молитовне інтернет-спілкування багатьом дає спокій та полегшення, та є дружелюбним та сповненим великодушності.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати