Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Скрудж-багатій

14 грудня, 00:00
СКРУДЖ МАКДАК / КАДР З САЙТУ WIKIPEDIA.ORG

Журнал Forbes опублікував список найбагатших вигаданих персонажів цього року.

Лідером рейтингу став герой диснеївських мультфільмів Скрудж МакДак, чиї статки журнал оцінив у 28,8 мільярда доларів. До речі, минулого року дядечко Скрудж посів лише третє місце. Успіх МакДака Forbes пов’язує зі зростанням цін на коштовні камені та золото — основні фінансові активи цього персонажу.

Генерал, що займав 2006 року перше місце, Олівер Уорбакс на прізвисько Татусь — прийомний батько сироти Енні, який розбагатів на торгівлі артилерійськими снарядами із сердечником зі збідненого урану, осколковими бомбами та їжею для котів, залишив рейтинг казкових мільярдерів. За даними Forbes, Татусь під час візиту до Іраку в березні 2007 року став жертвою теракту. Сиротка Енні наразі судиться з його колишніми дружинами, коханками й охоронцями за спадщину у розмірі 36,6 мільярда доларів.

Друге місце дісталося диктатору з планети Монго Мінгу Безжалісному — головному негативному герою коміксів і фантастичних фільмів про Флеша Гордона. Раніше цей персонаж у рейтингах Forbes не фігурував. Його появу журнал пояснює тим, що 2007 року NASA, використовуючи сучасні технології, вперше зуміло виявити планету Монго. Статки диктатора журнал прирівняв до ВВП керованої ним планети й оцінив у 20,9 мільярда доларів.

Найбагатший хлопчик Землі — Річі Річ, 2007 року перемістився з четвертого на третє місце. За даними Forbes, юний фінансовий геній купив контрольний пакет Facebook і став основним акціонером виробника обладнання та програмного забезпечення Cisco Systems. Зростання акцій цих компаній дозволило Річі Річу збільшити розмір свого майна до 16,1 мільярда доларів, повідомляє lenta.ru.

Четверте місце посіла інша представниця сфери високих технологій — Мамочка з мультсеріалу «Футурама», яка очолює MomCorp, що займається робототехнікою. Героїня «Футурами», чиє фінансове становище оцінюється у 15,7 мільярда доларів, уперше включена до рейтингу Forbes.

П’яте місце, як і рік тому, займає Джед Клемпетт — герой популярного телесеріалу 60-х «Селюк із Беверлі», який розбагатів на нафті та газі. За минулий рік він заробив 2,3 мільярда у зв’язку зі зростанням цін на енергоносії. Його багатство Forbes оцінює в 11 мільярдів доларів.

Містер Бернс із мультсеріалу «Сімпсони» перемістився з другого місця на шосте. АЕС, яке належало йому, закрило міністерство охорони навколишнього середовища, а жителі Спрингфілду, які збунтувалися, пограбували його особняк.

Брюсу Уейну, більш відомому як Бетмен, Терстону Хауелу-третьому — герою американського телесеріалу «Острів Джіллігена» та Тоні Старку, який переховується під прізвиськом Залізна людина, вдалося зберегти місця в рейтингу завдяки великим замовленням від Пентагону та ЦРУ.

Як і раніше, входять до числа найбагатших вигаданих персонажів і виробник шоколаду Віллі Вонка, що готує, за даними Forbes, експансію на китайський ринок, і один із ворогів Гаррі Поттера Люціус Малфой, який, вийшовши з в’язниці, взяв під контроль частину ринку виробництва казанів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати