Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Теледискусії — «від великого до смішного»

23 січня, 00:00

Телебачення, яке увійшло у свій звичний ритм, знову повернулося до програм проблемних, соціально гострих. Знову почали активну розмову з глядачем на теми, актуальні для нашого часу та суспільства, авторські ток- шоу каналу «1+1». Отже, що ж чекає нашого мислячого телемана в новому році в програмах «Без Табу», «Подвійний доказ» або «Я так думаю»?

«БЕЗ ТАБУ». У зв’язку з новою роллю Ольги Герасим’юк у розважальному шоу «Хочу і буду», шанувальники «Без Табу» були вельми занепокоєні. Побутували чутки про закриття цієї улюбленої народом передачі, але всі вони, як ви розумієте, не мають під собою підстав. Тому що Ольга продовжує працювати на два фронти. Більш того, тепер одна творча команда на чолі з продюсером обох програм Зоєю Приходько й одним режисером двох різних тележанрів Андрієм Нестеренком роблять і «Без Табу», і «Хочу і буду». Останній із проектів ось-ось повернеться в ефір. А поки що «Без Табу» продовжує свою тематику. Історіями найближчих випусків стануть теми морально дуже важкі. Про те, як у сім’ях ділять дітей, як через сварки дорослих страждає маленька несформована людина. Дуже резонансним і довгоочікуваним для багатьох глядачів стане випуск «Без Табу», що викриває несправедливість у наших глибинках, де окремі представники церковних інститутів хитрістю відбирають у своїх парафіян землю. Гучна справа, про яку неодноразово писали в пресі, тепер з’явиться і в «Без Табу».

Перспективи проекту «ПОДВІЙНИЙ ДОКАЗ» такі, що чергування тем побудоване за принципом «від смішного до великого». Так, нарівні з гострими дебатами про правомірність існування в Україні греко-католицької унії серйозно порушать питання і про різні людські фобії. Ведучі «перехресного допиту» в «Подвійному доказі» — Анатолій Борсюк і Дмитро Корчинський — обіцяють розповісти не тільки про методи боротьби зі своїми особистими страхами та комплексами, що переростають у фобії, а й проаналізувати причини виникнення вищезгаданих на загально- соціальному рівні. А в тих, хто стурбований проблемою «Україна та НАТО», виникне можливість разом із депутатами, послами і навіть рок- зірками розглянути та більше дізнатися про нинішні взаємовідносини нашої держави й організації ПівнічноАтлантичного військового союзу. Програма, в основі якої лежить всебічне журналістське розслідування, продовжить ланцюг гострих питань у соціально-побутовому руслі, піднявши тему кредитування громадян при купівлі рухомого та нерухомого майна.

Розмови на найрізноманітніші теми чекають і учасників, а разом із ними — і глядачів програми Ганни Безулик «Я ТАК ДУМАЮ» (див. на фото). Наприклад, випуск, присвячений пластичній хірургії та її наслідкам. Дискусія потерпілих від операційних втручань пацієнтів із хірургами стала досить гострою. У загальній темі позначився особистісний момент, який, на думку Ганни Безулик, дав ідеальні підстави для узагальнення подібної проблеми і головної думки передачі — взаємовідповідальності хірурга та пацієнта. Набагато складніше було досягнути домовленості та переконливої відповіді в програмі про «життя після смерті». Містичний контекст цієї теми межував із науковими переконаннями психіатрів, психологів, філософів і навіть письменників. Так, у цій програмі взяв участь Лесь Подерев’янський, який нарівні з людьми, що займаються цією проблемою серйозно, обговорював питання, відповідь на яке, загалом-то, перебуває далеко за межами наших знань. Точно так само, як і природа виникнення кохання. І все ж таки Ганна Безулик і творча група «Я так думаю» зняли таку «легковажну» програму про «Формулу кохання». Виявляється, вчені цифрологічної лабораторії відновили формулу кохання Піфагора, якою, за міфологічними даними, оперував граф Каліостро. Для кожної людини таку формулу можна вивести — переконують професіонали. Можливо, комусь із глядачів стануть у пригоді їхні аргументи в День Усіх Закоханих (дата ефіру цього випуску). До і після нього в «Я так думаю» — теми застосування вогнепальної зброї та молодіжних течій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати