Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Всесвітній день океанів

05 червня, 12:12

8 червня — важлива екологічна дата. Ще 1992 року у Ріо-де-Жанейро відбулася зустріч на найвищому рівні, яка мала назву «Планета Земля», і саме тоді на цю дату призначили Всесвітній день океанів. З тих пір свято відзначається щорічно усіма, хто має стосунок до Світового океану. Це не лише екологи та іхтіологи, а й працівники «свідомих» акваріумів, дельфінаріїв та зоопарків, які проводять наукову роботу та координують свої зусилля задля захисту жителів морських глибин.

Усі заходи у цей день відбувається з однією метою — нагадати про величезну роль Світового океану у нашому щоденному житті та мобілізувати усіх небайдужих раціонального ставлення до цієї важливою частини біосфери. Адже океани не лише є найбільшим джерелом білка в світі, від якого, до речі, повністю залежать приблизно 3 мільярди людей. Вони буквально дають нам дихати, адже є одним з головних поглиначів вуглекислого газу.

Нині до 40% світового океану є сильно постраждалими від людської діяльності. Тож кожного року, 8 червня відбуваються різноманітні заходи, що висвітлюють проблеми океанів та способи зменшити їхній згубний вплив. Адже це врешті може призвести до вимирання багатьох видів флори та фауни.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати