Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Запізніле розуміння...

Коли «холодильник» перемагає «телевізор»
16 липня, 12:18

Цікаво було подивитися на 5-му каналі у Романа Чайки протести наших дрібних крамарів проти наступу влади на їхні інтереси. Керівник демонстрації з образою заявив: «Чому так відбувається? Адже ми майже всі голосували за Зеленського!» Отож. Розпишіться й отримайте. «Зелена влада» почала пресувати дрібний бізнес податками, обмеженнями, касовими апаратами тощо. А на що розраховували дрібні підприємці? Звідки брати гроші на популізм, якщо економіка у глибокому провалі?

Лише за рахунок пограбування торговців і всього середнього класу. Ну, не олігархів же кривдити!

Мої земляки в Криму, які свого часу нестямно волали: «Путін, прийди, Путін, введи війська!» тепер теж розчарувалися, втративши роботу, яку мали за України, права й можливість їх захищати. Нині вони стають на коліна, обв’язуються російським прапором і виливають Путіну свою печаль: «Володимире Володимировичу! Ми тікали від бандерівців, а потрапили до фашистів!» Фашистами вони неполіткоректно називають російську окупаційну владу...

Дрібні крамарі були опорою багатьох тиранічних диктаторських режимів, починаючи від Давньої Греції і закінчуючи Гітлером, Муссоліні й диктаторами в країнах Латинської Америки.

Ці люди дотримуються принципу «какая разніца», та лише доти, доки «какая разніца» не починає бити по них самих. Вони відчувають глибоку відразу до «високих матерій» —  нація, культура, мова, незалежність, національна ідентичність тощо. Але виявляється, що без «високих матерій» і «нижчі потреби» задовольняються складно. Вони це починають усвідомлювати через шлунок, коли їхній улюблений раніше тиран починає залазити до їхньої персональної кишені. В окупованій Ялті група товаришів інвестувала в багатоквартирний будинок на березі моря, щоб там відпочивати, коли заманеться. Але виявилося, що будинок височить над якимись набагато більш важливими будівлями —  чи то санаторієм ФСБ РФ, чи то резиденцією людини з найближчого оточення самого сонцесяйного В.В. Російська влада все вирішила дуже просто й швидко. Суд ім’ям РФ ухвалив постанову, що інвестори житлового будинку разом із забудовниками своїм коштом будинок мають знести. Ці самі інвестори обурювалися на телекамери, здіймали руки до неба і кричали з тугою й відчаєм: «Як же так? Адже ми тут були двома руками за Росію!» Вони лише тепер починають розуміти, що потрапили до зовсім іншої соціально-правової реальність, де ще з часів Золотої Орди діє давній російський правовий принцип: «Я начальник, ти —  дурень!» І якщо начальник сказав, що 2 х 2 = 5, то так воно і є. А хто не згоден, того відомо куди, щоб охолов і подумав над своєю неправильною поведінкою. Колись філософ Бенедикт Спіноза сказав: «Будь-яке благородство має межу. А підлість людська —  безмежна «. І дурість теж ...

Наші дрібні крамарі, які чекали на «зелену» манну небесну, починають потроху мізкувати, а «холодильник» вже перемагає «телевізор». Спраді, довівши фінанси України до краху, «зеленіти» взялися витрушувати гаманці пересічних українців через податки й тарифи. Що не виключає і прибуткових дрібних хитрощів на місцях. У Києві на Нивках у помешканнях потрібно як мінімум 10 хвилин спускати холодну воду, щоб з’явилася гаряча. Місцеве начальство не відстає від верховного, демонструючи спритність і вигадку. До речі, з 1 липня потрібно буде платити квартирний податок, який лягає на плечі всіх людей, що мають житло. Зростуть ціни на мобільний зв’язок та інтернет.

На каналі Україна-24 експрем’єр-міністр Володимир Гройсман розповів, що тепер власник городу (згідно із законом про земельний ринок) повинен сплачувати 18% податку за все, що він виростив і продав. Я вітаю всіх власників городів, які голосували за Зеленського.

Ціни на газ нині втичі вищі, ніж рік тому. І це не мої слова.

Це слова ексвіце-прем’єра з питань соціальної політики Павла Розенка. Він переконаний, що у соціальній сфері України сьогодні катастрофа. Зате до Дня Незалежності лише на прапори вирішили витратити 200 мільйонів гривень. Це що, нагальна потреба у бідній і воюючою країні? Та й відсутність українського патріотизму у чинної влади не компенсувати жодною кількістю прапорів. На тому ж каналі «Україна-24» розповіли про те, що російська вакцина від коронавирусу —  «Супутник-V» виявилася страшенною гидотою. Тільки 19% громадян РФ згодні нею вакцинуватися. Решта йде на все (купують фальшиві сертифікати), аби уникнути «Супутника» ...

А як наші промосковські політики, особливо В. Медведчук, буквально вистрибували зі штанів, агітуючи за «Супутник-V»! Ось і ціна цим політикам —  вони прагнуть нав’язати українцям те, від чого відмовляються самі громадяни РФ.

Російський телеведучий Красовський розповідав, що він після вакцинації «Супутником-V» захворів на коронавірус. А відомий російський терорист, полковник ФСБ Ігор Гіркін назвав російську вакцину —  «бормотухою».

До речі, Словаччина повертає Росії сотні тисяч доз «Супутник-V» й вимагає повернути їй гроші ...

А в цей час пан Путін продовжує з телеекрану розповідати байки про «один народ». Апофеоз неуцтва, малограмотності й національно-політичної заангажованості. Вельми кортить Путіну, щоб українців не було. Але вже не вийде. Є дуже прості аргументи, щоб від міркувань московського диктатора нічого не залишилося. Ось, наприклад, литовці —  справді один народ. І їм однаково, кому належатиме Клайпеда —  жемайтам (етнічна група литовців) чи аукштайтам (ще одна етнічна група литовців), оскільки це справді один народ. А Москві дуже важливо, щоб Крим і Севастополь не належали українцям. І це ще раз підтверджує, що ми різні народи. Цей очевидний факт ще раз викриває пропагандистську брехню пана Путіна ... Нещодавно взяв довідник «Увесь світ у цифрах и фактах». У статтях про багато які країни було сказано: «Незалежна держава у складі Британської Співдружності». У повноцінно незалежних Австралії, Канаді, Новій Зеландії главою держави досі за традицією є королева Великої Британії. Коли вона приїжджає з візитом, її зустрічають із захватом. Хоча Британія була жорстоким колонізатором й подекуди їй так і не пробачили: наприклад, в Ірландії.

Але Британія зуміла зберегти добрі відносини майже з усіма своїми колишніми колоніями. Британська Співдружність в Азії, Африці, Америці, Океанії живе й розвивається. А Російська Федерація посварилася з усіма, її всюди, де більш, а де менш бояться і ненавидять. Отака «мудра» політика Кремля, якою Росія ізолює себе навіть у своєму найближчому оточенні. Колись хитрий і завбачливий кавказець Анастас Мікоян сказав: «Краще зайвий друг, ніж зайвий ворог». З огляду на все, сьогодні в Москві вважають інакше —  і плодять собі ворогів як тільки можуть. Що ж, це вибір Москви ...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати