Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На сцені тільки чоловіки!

Іван Путров: «Важливо не скільки разів ти впав, а скільки разів устав і пішов далі»!
20 квітня, 17:23
КОЖНИЙ ВИСТУП ІВАНА ПУТРОВА — ЦЕ АРТИСТИЗМ, ВІРТУОЗНІСТЬ, МАЙСТЕРНІСТЬ / ФОТО ОЛЕКСАНДРА ПУТРОВА

22 та 23 квітня в Національній опері України виступатимуть зірки світового  балету. Видатний танцівник сучасності, прем’єр Королівського балету Великобританії, екс-киянин Іван Путров  представить у нашій столиці  нову програму свого знаменитого творчого проекту Men іn Motion.

— У 2012 р. я створив балетний проект Men іn Motion («Чоловіки в русі»). У цій програмі  представляю публіці ретроспективу розвитку чоловічого танцю у постромантичний період балетного театру, — підкреслив І. ПУТРОВ. — Нагадаю, романтичний період мав  сувору ієрархію, де найголовнішою коштовністю була балерина. Всі інші складові у той час  були додатковими,  включаючи танцюриста-чоловіка, який лише допомагав  якнайкраще представити на сцені цю «перлину». І ось на початку ХХ ст. світ став дуже швидко  змінюватися. Жінка отримала право на голос, змінилося поняття соціуму, а  в балеті чоловік отримав право бути центром уваги. Нині чоловіки і жінки стали рівними. Саме про це я намагаюся розповісти в проекті Men in Motion...

Знаєте, мені шкода, що у  сьогоднішньому світі, коли бурхливо розвивається інтернет, пропала загадковість. А театр — це перш за все магія і таємниця, яку дуже хочеться відкрити!  Я вважаю, що артист повинен причаровувати на сцені, а поза кулісами тримати дистанцію і бути недоступним для глядачів. Бо з одного боку, балет — це дивосвіт, а з іншого — щоденні репетиції й  тренування, адже тіло для танцівника  —  інструмент, який треба підтримувати в тонусі. Це важка і кропітка праця, а ще  сувора дисципліна.  Інколи такий ритм набридає, бо потрібно постійно переборювати самого себе, обмежувати, тримати в формі. Важливо все: що з’їв, чи дозволив собі випити келих вина... Буває, що щось на репетиції  не виходить, але ти все одно повинен вставати і пробувати знову і знову. Важливо не скільки разів ти впав, а скільки разів  устав і пішов далі! Для танцівника талант важливий, але  плюс до нього колосальна дисципліна і постійна робота над собою. Треба ніколи не зупинятися. Я вважаю, що  перешкоди потрібні для того, щоб їх долати, і вони роблять артиста сильнішим. І лише потім прийдуть перемоги»...

На концерті колеги Івана Путрова — зірки світового балету — виконають номери класичних та сучасних постановок, демонструючи розвиток чоловічого танцю від початку ХХ ст. і до сьогодення. Цей проект Іван Путров присвятив легендарним зіркам минулого: Ніжинському, Нурієву, Баришнікову, Васильєву, Дауеллу.

До речі, рік тому  Men іn Motion з великим успіхом було презентовано у Києві. Нині глядачі побачать нові номери у виконанні знаних танцівників: прем’єра берлінського «Штатс балету» Маріана Уолтера,  молодої зірки міланського «Ла Скала» Тимофія Андріяшенка.

Вийдуть на сцену й артисти, які дуже сподобались киянам, виступаючи минулого року, — це Вадим Мунтагіров (Королівський балет, Лондон), Даніел Проіетто (Норвезький національний балет, Осло), Джованні Прінчіч (Голландський національний балет, Амстердам). Свою віртуозність також продемонструє Іван Путров.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати