Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Аукціон подій п.Хвостіва

23 жовтня, 00:00

ТРАВИЧКА ЗЕЛЕНІЄ, КОНОНОВ БЛИЩИТЬ (65 у.о.)

Лідер «зелених» Віталій Кононов порадував публіку новими відкриттями.

Мені особливо сподобалися два. Перше: «Політичне життя набуло небаченої динаміки напередодні президентських виборів. Усім бізнесменам хочеться мати власну партію, тому розколи були й будуть». Хоча зокрема про Вадима Рабіновича (як говорять язики тих, хто хоч трохи цікавиться політикою), «котрий вибрав» ПЗУ, Віталій Миколайович висловився обережно: «А Рабінович... Це вельми симпатичний мені бізнесмен, однак у професійній сфері ми з ним не перетинаємося.» Незрозуміло, в якій же сфері вони перетинаються? Невже на фронті боротьби за екологію? Хоч іноді здається, що прикметник «зелені», з якого складається назва партії, має інший зміст...

Друге: «Політика краща за секс. Той, хто одного разу спробував, ніколи вже не забуде. Це мов перший поцілунок — скільки б років тобі не було, завжди прагнеш повторити».

З приводу першої частини «відкриття» я гадаю, що Білл Клінтон думає інакше, хоча все задоволення йому зіпсували.

А стосовно першого поцілунку — він може бути й іудин. У політиків саме мода на такі поцілунки не минає.

КАПІТАНЕ, КАПІТАНЕ, ПОСМІХНІТЬСЯ (70 у.о.)

Доводячи, що політична любов набагато підступніша за ромео-джульєттівську, опозиційний «зубр», лідер «Громади» Павло Лазаренко, захищаючись від такої улюбленої колись ним влади, сказав у інтерв’ю, що його звинувачують у зв’язках із Матросом (відомим авторитетом — п. Х.). Павло Іванович хвацько зрикошетив: «Я в свою чергу заявляю: коли мене з якимось Матросом пов’язує те, що ми обоє свого часу мали дніпропетровську прописку, то трьох із п’яти нинішніх вищих осіб держави зі Шкіпером і Боцманом пов’язують їхнє спільне навчання в радянській школі».

Судячи з цієї відповіді, авторитетів у нас назбирається на цілий корабель. Хтось, мабуть, — Юнга, хтось — Кок. І при цьому, коли мова заходить про кримінал, нитки відразу тягнуться до парламенту. Може, саме там і знаходиться власне Капітан?

МЕР-ГЕРОЙ (40 у.о.)

Львів завдяки своєму діяльному мерові Василю Куйбіді бореться, аби потрапити до світового списку ЮНЕСКО. Однак на шляху славного українського міста встали (пардон!) ... собачі екскременти. За світовими стандартами власники домашніх улюбленців мають вигулювати їх виключно на спеціально відведених територіях або зразу ж прибирати за ними, запопадливо беручи на прогулянку совочок і пакетик. Щоб першим — оце саме — у друге.

Та як відомо, наші громадяни подекуди не тільки обходяться без совочків, але й не надівають повідків і намордників на чотириногих друзів. Міські власті під керівництвом мера взялися за «старших братів», озброївшись відповідними документами про величезні штрафи за порушення встановлених правил вигулювання.

Пригадується, ще раніше київський мер О. Омельченко випустив грізного папера, в якому було перераховано ряд карально-комерційних заходів (де мудро-диференційовано штраф підвищувався в залежності від цінності породи собак). Олександр Григорович страшенно налякав київських собаківників. Тижнів на два. Нині, як бачимо, ті ж бультер’єри продовжують нас радувати своїми зубатими посмішками, не затуленими неестетичними намордниками.

Чи вистачить у В. Куйбіди гераклівського завзяття в санітарно-гігієнічній битві з шановними жителями Львова? Надто вже справа непідйомна.

ВОДНІ ПРОЦЕДУРИ (19 у.о.)

Коли в фіналі останньої передачі КВК Масляков традиційно запропонував членам журі (а ними були Макаров, Пельш, Гусман, Хазанов і Ернст) висловитися, не була показана в телеверсії лише заключна промова Гусмана. Враховуючи ветеранський КВКівський стаж Юлія Соломоновича — це аномалія.

Проте виявляється, тронна промова Гусмана відбулася. Просто її вирізали, оскільки вона була в дещо підмоченому вигляді.

Було так. Виступаючи, Геннадій Хазанов повідомив, що йому однаково, яка команда переможе (викликавши схвалення аудиторії), і буде ставити всім хороші оцінки, аби лише його, Хазанова, завжди запрошували на КВК. Виступаючи останнім, Гусман сказав, що йому, на відміну від Хазанова, не однаково тощо. Натякаючи на свою КВКівську відповідальність.

У відповідь Геннадій Вікторович налив у склянку мінеральної води і, вирушивши в далеку путь (через столики Ернста і Пельша), вилив вміст прямо в центр фізіономії директора Будинку кіно. Незважаючи на те, що Гусман був не один десяток років у клубі веселих і кмітливих, він не знайшов, що протиставити цій витівці артиста в стилі Жириновського. Хоч Валдіс Пельш і простягнув уже не зовсім веселому Гусману свою склянку з мінералкою — той нею не скористався, щоб «замочити» кривдника. Водяна дуель не відбулася.

Важко сказати, наскільки був не правий Хазанов, але єдина безперечна користь від цього вчинку є: з ефіру зникла чергова нудна й довга, як вибори спікера до Верховної Ради, фінальна промова Гусмана. Охолодити його ораторський запал, вочевидь, можна було тільки подібним терактом.

№203 23.10.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати