Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Конкурс краси Україна вже програла

05 вересня, 00:00

Конкурс краси "Міс Європа" ще не відбувся, а навколо нього вже спалахнув скандал. Причому суть його жодним чином не в суперечці, чия претендентка вродливіша. Ситуація набагато серйозніша та прозаїчніша.

10 з 39 фіналісток конкурсу, звернувшись за допомогою до своїх посольств, не побажали далі перебувати в Києві й у середу залишили Україну. Про причини цього кроку іноземні інформаційні агентства висловлюються приблизно однаково. Ось версія АП: "Шведський дипломат, який захотів залишитися невідомим, сказав, що в понеділок уночі дівчат змусили піти на пізню вечерю в нічний клуб, що не передбачалося програмою і де вони не почувалися в безпеці.

Однак з анонімних іноземних джерел стало відомо, що конкурсанткам ніколи не загрожувала фізична небезпека. Дівчат не залишали без охорони, але вони сказали, що українські представники, серед яких були й організатори конкурсу, в ніч на понеділок вламувалися до помешкань деяких із них і вимагали, щоб вони йшли в нічний клуб".

Утім, представник англійського посольства Джудіт Гардінер була не такою конкретною. За її словами, АП незрозуміло, "чи справді дівчата зіткнулися із чимось цілком неприйнятним", однак, безперечно, що між тим, чого "чекали від них", і між тим, "що вони вважали для себе припустимим", було провалля.

У свою чергу українські організатори конкурсу заявляють, що мають у своєму розпорядженні неспростовні докази того, що все це - фальсифікація. Звісно, вони не заперечують того факту, що частина фіналісток залишила Київ, але категорично заперечують вину українських представників. На їхню думку, ця версія - справа рук конкурентів. Хто має рацію, про це ми дізнаємося згодом, а поки що не можна не визнати, що конкурс "Міс Європа" в Україні пройде в надзвичайно "теплій" атмосфері.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати