Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / Панорама дня

23 вересня, 00:00

Ющенко реформуватиме ООН

Президента України Віктора Ющенка внесено до списку 13 лідерів країн, які найближчим часом почнуть роботу, спрямовану на реформування ООН. Про це вчора повідомила Німецька хвиля з посиланням на прес-службу ООН. Питання про необхідність Організації Об’єднаних Націй розглядалося на саміті ООН, який відбувся у вересні. У групу з підготовки реформування ООН також увійдуть лідери Аргентини, Великої Британії, Канади, Єгипту, Габону, Індії, Індонезії, Мексики, ПАР, Таїланду, Туреччини, Нігерії.

Рятуйся, хто може

Урагану Рита, який рухається Мексиканською затокою до південного узбережжя США, привласнено найвищу — п’яту — категорію небезпеки. Це третій за потужністю ураган, який коли-небудь налітав на Атлантику. Влада Хьюстона й інших міст на узбережжі в штатах Техас і Луїзіана оголосила евакуацію понад мільйону жителів. Серед евакуйованих — тисячі біженців із Нового Орлеана. Очікується, що ураган досягне території США в суботу вранці зі швидкістю вітрів до 265 км/г. Влада південних штатів і керівники надзвичайних служб прагнуть показати, що засвоїли уроки нещодавньої катастрофи в Новому Орлеані, затопленому внаслідок урагану Катріна. Практично по всьому узбережжю Техаса на автобусах евакуюють малозабезпечені сім’ї, вивозять інвалідів і людей похилого віку, доставляють запаси питної води та їжі.

Ризький бальзам на душу Березовського

Генпрокуратура Росії заявила, що направила в Латвію офіційний запит про затримання та видачу підприємця Бориса Березовського, який прибув до Риги. У свою чергу Березовський заявив Інтерфаксу, що не боїться видачі. Сьогодні підприємець збирається вилетіти знову до Лондона. Згідно з заявою МЗС Латвії, Березовського не було затримано й видано минулого разу й не буде зроблено цього, оскільки він має статус політичного біженця та його могли б переслідувати в Росії. Березовський заявив, що його нинішній приїзд пов’язаний із проектами в галузі освіти. Бізнесмен підкреслив, що є акціонером компанії з випуску освітнього програмного забезпечення, якою керує брат президента США Нейл Буш. Він і запросив його до Риги, передає Бі-Бі-Сі.

Страусина писанка

Тим, що в Білорусі з’явилися страусині ферми, вже давно нікого не здивуєш. Але щоб така ферма стала успішним туристичним об’єктом — це феномен. Зараз на страусиній фермі в селі Козище під Кобрином живе понад 800 птахів. Люди їдуть сюди не лише подивитися на диво — білоруських страусів, але й купити розфарбоване сувенірне страусине яйце.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати