Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Леонід Кучма: "Парламент переоберуть у березні 1998 року"

09 серпня, 00:00

Позавчора у Ливадії після зустрічі з представниками творчої інтелігенції Криму Президент України Леонід Кучма заявив, що у нього "немає ніяких сумнівів" в тому, що вибори парламенту України відбудуться у березні 1998 року, повідомляє Інтерфакс. Почасти дублюючи свої поперед ні заяви, Президент нагадав, що він особисто не вносив пропозицій щодо подовження повноважень українського парламенту. "Я навпаки сказав, що готовий розглянути пропозиції парламенту", - додав він. На думку Кучми, президент повинен "не відкидати і уважно вивчати" пропозиції, котрі у вигляді офіційного документа було підписано п'тьма фракціями парламенту і передано йому. (У попередніх висловлюваннях представників президентського оточення фігурували три фракції).

Л.Кучма висловив, крім того, побажання, щоб політики і засоби масової інформації припинили спекуляцію на цю тему. Слово "спекуляція" має, щоправда, і друге значення окрім всім відомого - "глибокі аналітичні роздуми". Отже ЗМІ вільне трактувати висловлення Президента по-своєму. Можна припустити, що їх активна реакція на надто діалектичну політику адміністрації (недбале поєднання подовження повноваженьпарламенту з його наступним розпуском) відіграла свою роль. Суспільна думка високо оцінила елегантність схеми "породження" нових ідей. Вони "закидаються" у надра парламенту, щоби з новою силою повернутися звідтіля до Президента. І бути озвученими главою президентської адміністрації. За старим і перевіреним принципом "батога і медяника" - "розпустимо", а через кілька днів - "подовжимо". Але керованості парламенту і досі не досягнуто. І розпустити його якось рука не піднімається.

Слова Президента (а їм хочеться вірити) свідчать про те, що виконавча вдажа поки що відмовляється від спроб "розхитати" і без того розхитаний парламент брутальними зовнішніми впливами. Можна припустити, що з кінця серпня "полем битви" стануть самі фракції Верховної Ради. І її комітети, завалені "ветованими" законами.

А глава Адмінистрації Є.Кушнарьов зайнявся зараз іншими, не менш важливими проблемами. Він провів у п'ятницю і суботу нараду з питань державної нагородної політики. Почесні звання і знаки відзнаки Президента отримують все більше суспільне визнання, зазначив Кушнарьов. Не можна допустити девальвації державних нагород, котрі поважають не тільки в Україні, але й в усьому світі. Тому наступник Д.Табачника (фахівця з історії "нагородної справи" в Україні) пропонує "нові підходи до нагородної політики".

Але досить про це. А то знову звинуватять у спекуляції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати