Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Молодіжний рух асимілює

17 серпня, 00:00

Цього року юні політики мають намір розглянути на конгресі досить складні і глобальні питання. Наприклад, підбити підсумки державного будівництва незалежності в Україні, визначити основні напрямки політичних реформ, а також обговорити свій статус у державі як політичної еліти. Керівник секції виховання Ігор Симчич розказав «Дню» про свою роботу. З його слів, приналежність молоді до організацій такого роду є сама по собі вже виховним чинником. «Молодіжні організації — це мікромодель суспільства, і тому за їхньої допомоги молода людина одержує необхідні знання для своєї самореалізації. Участь молоді в таких організаціях — це своєрідна школа життя», — каже І. Симчич.

На конгресі були присутні також і представники української діаспори. За словами голови головного управління об’єднання українців в Польщі Петра Тима, співробітництво між молодіжними організаціями в Україні і за її межами надто необхідне, позаяк у результаті проходить обмін думками та ідеями. «Українські молодіжні організації в Польщі суттєво відрізняються від подібних в Україні, оскiльки в Польщі вони здебільшого являють собою творчі об’єднання, тим часом як в Україні — політичні і громадські. Суттєвою відмінністю є також мова, якою розмовляють українські молодіжні організації в наших країнах. Я вважаю, що домінування російськомовного населення в Україні говорить про істотний регрес нації і про втрату свого національного характеру».

В основному ж лідери молодіжних організацій налаштовані надто активно і вважають, що ухвалені резолюції можуть викликати суттєві зміни в суспільстві і політичному устрої країни. Планується, що вже сьогодні резолюції будуть готові, а відповідно і звернення делегатів Конгресу до Президента України, Верховної Ради, Кабміну та делегатів Всесвітнього форуму українців.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати