Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Митрополита Шептицького визнано праведником

27 квітня, 00:00

Нижня палата парламенту Канади одностайно визнала прикладом «відданості основним правам людини» діяльність митрополита Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького під час Другої світової війни. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на «Радіо Свобода».

Пропозицію відзначити його діяльність вніс до парламенту міністр громадянства, імміграції і багатокультурності Канади Джейсон Кенні. Канадські парламентарі відзначають, що «в найпохмуріший період історії Європи, під час масового вбивства євреїв і нацистської окупації митрополит Шептицький уголос виступив проти насильства у своїй проповіді «Не убий».

Завдяки його зусиллям врятовані понад 160 євреїв, один із яких був присутній на засіданні Палати громад парламенту Канади під час ухвалення рішення. Нагадаємо, процес беатифікації Шептицького триває з 50-х років. За цей час він двічі переривався.

Наступного року Ватикан має проголосити митрополита Андрея блаженним. Над цим зокрема працює Постуляційний центр УГКЦ, співробітники якого, до речі, нещодавно знайшли унікальне фото Шептицького, датоване 1936 роком.

Незабаром у «Дні» читайте інтерв’ю про митрополита з греко-католицьким єпископом, екзархом для українців Франції, країн Бенілюксу і Швейцарії Михайлом (Гринчишиним). Він понад тридцять років присвятив збиранню і опрацюванню спадщини слуги Божого Андрея, а також його беатифікації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати