Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На змагання – у новій формі

Національна збірна України отримала екіпірування до Олімпіади-2010
15 січня, 00:00
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Близько місяця лишається до старту зимових Олімпійських ігор, що відбудуться у Ванкувері (Канада) з 12 по 28 лютого. У наших спортсменів ще є трохи часу для завоювання останніх ліценцій на Олімпіаду, а також для наполегливої підготовки й тренувань. А вчора Національний олімпійський комітет спільно з компанією «Боскоспорт» презентував нову парадну форму та спортивне екіпірування національної олімпійської збірної. Це вже друга Олімпіада, коли держава не витрачає на одяг для спортсменів ні копійки (перша — Олімпіада-2008 в Пекіні).

Упізнати наших спортсменів з-поміж представників інших країн буде дуже просто — усі вони будуть в одязі, виконаному в кольорах національного прапора України: синього та жовтого, а один з орнаментів форми — колосок пшениці та тризуб.

Першими приміряли на себе форму спортсмени, що брали участь у літніх Олімпійських іграх. Просто більшість кандидатів на зимову Олімпіаду зараз поза межами України і беруть участь у змаганнях різного рівня. На думку абсолютної чемпіонки світу з художньої гімнастики Ганни Безсонової, зимова форма так само зручна та комфортна, як і літня. А головне — ексклюзивна і виразна, що теж важливо, аби наших олімпійців запам’ятали.

— Уперше збірна отримала повний комплект — спортивну форму, парадну форму та форму для нагород, — зазначив президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. — На Олімпіаді в Пекіні наші спортсмени теж виступали у формі, виготовленій компанією «Боскоспорт», тоді лишилися задоволеними і спортсмени, і вболівальники, адже вони теж купують собі аналогічний одяг та приходять у ньому на змагання. До речі, в Пекіні наша форма ввійшла до шести найкращих серед усіх національних збірних команд. Зараз ми підписали зі спонсорами контракт про забезпечення спортивною екіпіровкою спортсменів аж до 2016 року, включаючи всі олімпіади, чемпіонати та юнацькі фестивалі. Таким чином НОК отримає спонсорський внесок на суму 10 мільйонів доларів, включаючи й винагороди спортсменам.

За попередніми прогнозами, на Олімпіаду у Ванкувері поїде близько 50 наших олімпійців: 44 спортсмени уже здобули ліцензії на участь в Олімпіаді-2010, ще декілька виборюють собі право на участь в іграх саме в ці дні. Як наголошує міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, пріоритетними видами спорту на зимовій Олімпіаді традиційно вважається біатлон, лижний спорт, фрістайл та фігурне катання. Всього ж у Ванкувері буде розіграно 86 комплектів нагород, і вся спортивна родина сподівається, що частину з них отримають українці.

Своєрідним заохоченням та стимулом для спортсменів може стати збільшення державної грошової винагороди за здобуття золотої медалі — зі 700 тисяч до мільйона гривень. За словами Юрія Павленка, відповідне рішення міністерства уже готове, лишається тільки затвердити його у Кабінеті Міністрів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати