Перейти до основного вмісту

Нашу рибу не пускають до Європи

03 липня, 00:00
Європейський Союз заборонив імпорт риби й інших морепродуктів з 50 країн, включно з Україною. За обсягами ввезення риби до ЄС серед країн, котрі «постраждали» ми посідали третє місце.

Євросоюз пояснює свою ухвалу тим, що ці країни не дають повної інформації про санітарні перевірки рибної продукції. Після британської яловичини Європа не хоче нового скандалу: цього разу — «рибного». При цьому європейці майже не відчують відсутності українських чи, скажімо, білоруських рибних продуктів — поставки з країн «чорного списку» складали лише один відсоток усього «рибного» імпорту ЄС. Начальник управління зовнішньої торгівлі Міністерства зовнішніх економічних зв’язків та торгівлі Сергій Москаленко підтвердив «Дневі», що запроваджені обмеження, можливо, було спричинено епідеміологічною ситуацією.

Головний фахівець управління харчової та хімічної продукції Держстандарту України Галина Гнєтецька повідомила «Дневі»: харчова продукція постачається за контрактами, в яких зазначено, як і коли здійснюються перевірки якості. Якщо в замовника виникають якісь сумніви, він може звернутися до українських лабораторій, де проведуть перевірку продукції. Бентежить тільки те, що Україна досі застосовує норми безпеки, затверджені ще Міністерством охорони здоров’я СРСР.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати