Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нацбанк оспорює текст закону

05 вересня, 00:00

В. Стельмах також повідомив, що він поки не ставив перед Леонідом Кучмою питання про формування Президентом своєї частини ради Нацбанку. «Коли це (різночитання. — Ред. ) все буде виправлено, я, безумовно, зустрінуся з Президентом й спробую з’ясувати його бачення ради Національного банку», — сказав В. Стельмах.

Як повідомили «Дню» в прес-службі НБУ, в редакцію газети, мабуть, потрапив не той текст закону, який підписав Президент, а інший, де й була неточність в одному-двох пунктах.

Як раніше повідомлялося, зміни до закону про НБУ передбачають пониження статусу ради Нацбанку з вищого органу управління НБУ до керівного органу нарівні з правлінням НБУ. Передбачено також збільшити чисельність членів ради НБУ з 14 до 15 осіб, при цьому по 7 членів ради пропонується призначати від парламенту й Президента, а 15-м членом зробити голову НБУ за посадою.

Зараз Рада НБУ сформована лише наполовину: депутати призначили свою частину ради влітку 1999 року, а у травні поточного року провели ротацію її складу, після чого вона набула такого вигляду: Ігор Плужников (фракція СДПУ(о)), віце- прем’єр з питань ПЕК Юлія Тимошенко (висунута фракцією «Батьківщина»), Сергій Буряк (група «Відродження регіонів»), Ігор Юшко (фракція НДП), Петро Порошенко (група «Солідарність»), Федір Шпиг (група «Трудова Україна»), Валерій Альошин (фракція УНР).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати