Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Партія регіонів виграла суд проти Черновецького

14 вересня, 00:00

4 вересня 2007 року в Київський окружний адміністративний суд надійшов позов від уповноваженої особи Партії регіонів по територіальному виборчому округу № 218 Валерія Зубарєва до Головного управління контролю за благоустроєм міста Києва Київської міської адміністрації. За клопотанням позивача до участі у справі в якості третьої особи був залучений Київський міський осередок Партії регіонів.

12 вересня суд виніс постанову, якою задовольнив позивні вимоги позивача у повному обсязі. А саме: встановив відсутність компетенції (повноважень) Головного управління контролю за благоустроєм міста Києва Київської міської адміністрації щодо здійснення демонтажу агітаційних наметів ПР, встановлених з метою проведення передвиборної агітації. Дії відповідача щодо демонтажу агітаційних наметів ПР на майдані Незалежності суд визнав протиправними. Суд також визнав, що Партія регіонів коли встановлювала агітаційні намети не порушила 71 статтю Закону України «Про вибори народних депутатів», а також те, що проведення агітації через встановлення агітаційних наметів відповідає спеціальному законодавству про вибори.

Нагадаємо, раніше керівник Київського осередку ПР Василь Горбаль, коментуючи заяву Л. Чернівецького щодо зносу усіх агітаційних наметів усіх політичних сил у Києві заявляв: «Заяву Черновецького ми розцінюємо як наругу над демократичними цінностями, більше того, це прямо суперечить діючому законодавству, зокрема, закону «Про вибори». Агітаційна діяльність є невід'ємним елементом виборчої кампанії, в тому числі за допомогою розміщення спеціальних агітаційних наметів, і це є право політичних сил, яке закріплене в українському законодавстві». Також Василь Горбаль тоді пообіцяв звернутися до суду для забезпечення законних прав політичних партій на ведення передвиборної агітації в Києві, повідомляє прес-служба Київської міської організації Партії регіонів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати