Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Партія важкохворих із топазом на додачу

14 липня, 00:00

Півроку тому в Луганській області зареєстровано нову політичну партію, яка привернула увагу своєю незвичайною назвою — партія реабілітації важкохворих України. Насамперед, зрозуміло, ця організація зацікавила людей з різними складними недугами, породжуючи в них надію на соціальний захист. Проте згодом, після ознайомлення з умовами вступу в партію, у багатьох з’явилася деяка настороженість щодо самої процедури прийняття в члени організації.

Як і заведено, спочатку потрібно заповнити анкету, але, крім цього, підписати ще один документ, а саме «Протокол намірів про співпрацю і надання послуг» з комерційною фірмою «WAAFII». У спеціальній графі «Протоколу...» підписанець зобов’язувався «стати однією з робочих структур «WAAFII», іншими словами, підконтрольним з боку фірми. За це «WAAFII» обіцяла допомогу в складанні бізнес-планів і контроль за його виконанням, а, крім цього, матеріальну підтримку в період створення бізнесу. Суми називали чималі: первинна допомога становила 800 доларів. А щомісячна, спрямована на подальший розвиток бізнесу, мала розмір 7,5 тис. доларів. У результаті виходило, що кожен член партії за рік має отримати від своєї організації 26 тис. доларів. Такі зобов’язання з боку «патрона» підкуповували. Вабила ще одна пікантна деталь: всім членам партії з метою профілактики захворювань «WAAFII» зобов’язувалася видати в безкоштовне користування іменну лікувальну допомогу — камінь топаз. Щодо цього не можна утриматися від коментарів, резонно поставивши запитання: якщо проблему підтримки малого і середнього бізнесу може одним махом вирішити одна невелика партія, чи варто Україні звертатися в МВФ за фінансовою підтримкою, виплачуючи потім великі відсотки? Але над цим питанням люди не замислювалися, як не замислювалися й над тим, звідки візьмуться такі величезні кошти безвідплатної допомоги нужденним?

Цікавий факт: в Алчевську засновниками міського відділення нової партії стали три місцеві жителі, причому прізвище одного з них було і в списках злісних неплатників аліментів, які перебувають у розшуку. Ім’я керівника комерційної фірми «WAAFII» і водночас лідера партії Григорія Черниша також пов’язують із порушенням закону в недалекому минулому. А втім, є до нього серйозні претензії з цього приводу і сьогодні. По-перше, партійна організація не має законного права займатися комерційною діяльністю; по-друге, не може залучати валютні кошти з-за кордону і, тим більше, мати там банківські рахунки. Що ж до «WAAFII» (читай «партії»), то вона має банківський рахунок в Андоррі.

Одним словом, діяльність цієї організації сьогодні перебуває в полі уваги співробітників управління СБУ в Луганській області. Існує дві версії призначення такого партійного утворення. Або партія має завдання стати лобійною силою в просуванні чиїхось інтересів, або ж за партією стоїть зарубіжна релігійна організація тоталітарного типу.

За даними самої партії, в Луганській області нараховується вже понад 11 тисяч заяв від бажаючих поповнити організацію. Відомо й те, що за півроку існування ніхто з них знаменитий топаз не отримав. І грошової допомоги також.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати