Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

П’єр Рішар знову в Україні

23 жовтня, 00:00

Цього разу актор привіз свою театральну роботу — спектакль «Убивство у Вальпараїсо» — суміш детективу й комедії. За два роки трупа театру «Алеф» об'їздила півсвіту. І ось, нарешті, до їхнього маршруту ввійшла Україна. Сьогодні у Міжнародному культурному центрі (Жовтневий палац) мюзикл побачать кияни.

У спектаклі розслідується вбивство чилійського футболіста після поразки його команди. А у П. Рішара насправді сталася особиста драма. Його сімейне життя опинилося на волоску. Всьому провиною — Чемпіонат світу з футболу. Коли французи забили перший гол бразильцям, він не міг крикнути від радості, оскільки поряд сиділа дружина, уродженка Бразилії. Після третього м'яча Сейла пішла й дулася кілька днів. Ось такого випробування зазнав їхній інтернаціональний союз.

При близькому знайомстві виявилося, що знаменитий французький «Високий блондин у чорному черевику» насправді середнього зросту з сивими кучериками та в оранжевих черевиках. Абсолютно не схожий і на екранних недотеп, котрих грав у фільмах. Себе вважає щасливчиком. Стару баржу замінив затишний будинок із високими стелями. Здійснилася й давнішня мрія месьє П’єра: спробувати свої сили на театральному поприщі. Він признався: «Я більше 25 років віддав кіно, але завжди відчував, як мені не вистачає живого контакту з публікою.

Трупа «Алеф» молода й мобільна. У ній 18 акторів. Середній вік — 25 років. Разом із П’єром Рішаром у спектаклі зайняті його сини-музиканти. Правда, ми ознайомимося з грою лише Олів’є, а Кристофу перешкодили приїхати особисті справи.

Гастролі відбулися завдяки запрошенню телеканалу «Інтер» та компанії «Інтер-класик». Якщо кілька років тому пана Рішара зустрічали на найвищому рівні, то нині обійшлися без церемоній. Замість Президента України Л. Кучми артиста приймав президент «Інтера» А. Зінченко. Зате продумали, як різноманітити дозвілля заморських гостей: оглядова екскурсія містом, гуляння Подолом, знайомство з Києво-Печерською лаврою. До речі, П’єр Рішар із дружиною з задоволенням їздили на «Опелі» й не вимагали «Лінкольн» до трапу літака. Справді, дивні ці гості.

№203 23.10.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати